Осінь - відмінний час для подорожей. У цю пору року вже немає набридливої спеки, і ще не настали люті морози. Гуляти на вулиці приємно і комфортно, а це значить, що пора відправитися в подорож.

Куди поїхати відпочивати в листопаді

Нью-Йорк, США

У листопаді американське місто занурюється в святкову атмосферу. 22 листопада всі мешканці країни відзначають важливе свято - День подяки. Напевно, завдяки голлівудським фільмам ви знайомі з традиціями і звичаями святкування.

В цей день родичі, друзі збираються за одним столом, дякують один одному, вибачаються за все і насолоджуються індичкою з гарбузовим пирогом. У листопаді в Нью-Йорку також проходить парад Мейсі. Він супроводжується феєричним карнавалом з танцюристами, клоунами та оркестрами. Фішкою заходу, звичайно ж, є величезні кулі у вигляді улюблених героїв коміксів, мультиків і фільмів.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Санкт-Петербург

Восени можна насолодитися особливою атмосферою Петербурга. У середині листопада (з 15 по 17) тут пройде Міжнародний культурний форум. Він складається з двох частин: загальнодоступна і професійна. Гості можуть подивитися вистави та перформанси, відвідати літературний вечір або послухати лекцію. Наприкінці листопада у місті відбудеться також фестиваль Дягілєв. Постскриптум. У рамках програми відбудуться симфонічні оркестри, вистави та інші події, які дозволять наблизитися до прекрасного.

Пловдив, Болгарія

Пловдив – другий за величиною болгарський місто. з 16 по 30 листопада тут проходить масштабний кінофестиваль під назвою "Кіноманія". Гості можуть насолодитися переглядом цікавих кінострічок і відвідати цікаві творчі зустрічі. На початку місяця можна встигнути на завершення Осіннього салону мистецтв. А в останні вихідні листопада проходить ще одне незвичайне торжество – Дефіле на младото вино. Воно супроводжується винними дегустаціями та іншими заходами, пов'язаними з вином.

Лондон, Великобританія

Якщо ви замислюєтеся про те, куди поїхати у листопаді у відпустку, сміливо вирушайте в Лондон. Осінь тут – період вогнів і яскравих свят. У ніч Гая Фокса, яку відзначають 5 листопада, місцеві мешканці будуть запускати салют і палити величезні багаття. Все це вони роблять в честь провалу Порохової змови 1605 року. Ще одна важлива дата для лондонців – 10 листопада. Lord Mayor’s Show – одий з найбільш давніх британських заходів, що супроводжується запальним карнавалом і прекрасним феєрверком над символом міста, Темзою.

Оахака-де-Хуарес, Мексика

В Мексиці на початку листопада (1 і 2) відзначають День мертвих. Суть свята – шанування покійних. Це, звичайно, не дуже радісно. Але мексиканці і такий захід перетворили на веселе свято. В цей день місцеві жителі відвідують кладовища, збираються за обіднім столом і трапезують. У містах проходять карнавали, люди створюють цукрові черепа та інші тематичні атрибути. У Оахака-де-Хуарес цей день особливо барвистий і незвичайний.

Якщо ви хочете не тільки відвідати одне з перерахованих вище міст, але і жадаєте насолодитися незвичайним дійством, вирушайте в місто саме в листопаді. Ви не пошкодуєте про своє рішення!

"Знай.uа" вже розповідав про те, що надихнуло Толкіна на створення Володаря Кілець

А також про те, чому варто їхати в Карпати на Новий рік

Нагадаємо: 13 найстрашніших місць планети