Пазлвуд – лісопарк і туристичний атракціон, розташований в Глостеширі, неподалік від Колефорда. Завдяки незвичайній місцевості ця частина Лісу Діна стала неймовірно популярною серед туристів. Пазлвуд вважається одним з прадавніх лісів, який існує з 16 століття. Тут можна побачити вкриті мохом скелі, різні гірські породи, мости і зачаровуючі структури з дерев.

Територія Пазлвуда займає більше 14 акрів землі. У період існування Римської імперії тут почався видобуток залізної руди. На початку XIX століття власник угідь проклав стежку між ярами і деревами без відома громадськості. Він створив тут розваги для своїх дітей і друзів.

З того часу ліс практично не змінився. Після того, як були закинуті кар'єри, відбулося природне відновлення лісового покриву, утворилися так звані скаули, унікальні складки місцевості, які більше не зустрічаються ніде в світі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Сучасний Пазлвуд облаштований для відвідувачів – тут розташовані лавки і столики, дитячий майданчик, магазини і кафе. До послуг гостей – прогулянки на конях.

У лісі живуть дикі птахи, велика рогата худоба, кролики, осли, вівці, козли і шотландські поні. На прилеглій території розташована ферма.

Вважається, що приголомшливий казковий ліс надихнув Дж. Р. Р Толкіна на створення Старого лісу, Фангорна, Лихолісся і Лоріена, які фігурують у знаменитому романі-епопеї "Володар Кілець".

Тут також любила гуляти Джоан Роулінг. Цілком можливо, що і її саме це місце надихнуло на створення Забороненого Лісу з відомої серії романів про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера. Крім того, в лісі знімали відомі серіали "Мерлін" і "Доктор Хто".

Не дивно, що це казкове місце стало настільки популярним.

"Знай.uа" писав про те, куди варто поїхати в 2019 році

А також про те, чим здивує мандрівників Тегеран

Нагадаємо: 13 найстрашніших місць світу