Лондон - приголомшливе і цікаве місто. З одного боку, воно повністю оптимізоване для туризму. Тут розташовано безліч відомих пам'яток, в місті є найрізноманітніші атракціони, розваги та заклади. З іншого боку, Лондон, будучи одним з найпривабливіших міст в світі, сповнений пасток, які можуть легко зловити туриста, який приїхав сюди вперше.

Щоб ви не попалися в ці пастки, ми розповімо вам про те, які помилки не варто робити:

1. Неправильний перетин вулиці

У Лондоні лівосторонній рух.

2. Поїздка в метро без підготовки

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Метро – це те, що лякає багатьох мандрівників. Система досить складна і заплутана, тому до поїздки потрібно підготуватися (наприклад, придбати картку Oyster).

3. Неправильна вимова англійських слів

Британська англійська дуже сильно відрізняється від американської. Тут інша вимова, інтонація і навіть значення слів.

4. Мати з собою тільки готівку

Звичайно, в подорожі завжди потрібно мати готівку. Але не забувайте і про кредитні картки. У Лондоні навіть ринки перейшли на безготівковий розрахунок.

5. Незнання жаргону

Знову ж таки, повернемося до британської англійської. В Лондоні ви можете почути 5 quid замість 5 pounds (5 фунтів). Тут використовують слово lift, а не elevator (ліфт). В барі ви можете замовити pint (пінту) або half (половину пінти). У деяких місцях навіть кажуть a third.

6. Перевантаження маршруту

Лондон досить великий. Тому, як би ви не старились, ви не зможете побачити все за один день.

7. Бажання відвідати всі відомі визначні пам'ятки

Звичайно ж, ви захочете відвідати Букінгемський палац, Музей мадам Тюссо, покататися на Лондонському оці і так далі. Але пам'ятайте про те, що Лондон досить дорогий. І відвідування знаменитих пам'яток може сильно вдарити по вашій кишені. До того ж, вам доведеться витратити час на величезні черги. Повірте, у місті є безліч безкоштовних місць, які теж здатні вас здивувати.

8. Використання онлайн-карт

В принципі, це стосується не тільки Лондона. Коли ви подорожуєте, обов'язково завантажуйте офлайн-карти. По-перше, не скрізь є зв'язок (наприклад, в метро він відсутній). По-друге, ви зможете зберегти заряд батареї. До речі, в Лондоні краще використовувати не звичний Google Maps, а додаток CityMapper – у ньому можна отримати більш актуальну інформацію, яка стосується Лондона.

9. Харчуватися тільки в ресторанах

Лондон – одне з найкращих міст для гурманів. Тут можна скуштувати смачні вишукані страви різних кухонь світу. Лондонські кафе і ресторани здатні здивувати кожного. Звичайно ж, вам варто їх відвідати. Але зверніть увагу на те, що одна з фішок міста – продовольчі ринки. Ви обов'язково повинні сходити на ринок Borough Market. Тут ви отримаєте цікавий досвід і зможете заощадити бюджет.

10. Ігнорування безкоштовних майданчиків огляду

Місця, з яких відкривається прекрасний вид: Tate Modern, Sky, Primrose Hill. Ви можете насолодитися цим видом абсолютно безкоштовно.

Якщо ви зумієте уникнути цих помилок, вас чекає приголомшливе лондонське пригода!

"Знай.uа" писав про те, куди варто поїхати в 2019 році

А також про те, чому варто поїхати в Тегеран

Нагадаємо: у Японії відкрився віртуальний зоопарк без тварин