Мешканці Ірану називають столицю країни ніколи не сплячим серцем. Тегеран – один із найбільших міст країни, в якому проживає близько 14 мільйонів чоловік. Це місто – відмінний варіант для мандрівки в будь-який час року. Влітку засніжені гірські вершини дарують прохолоду, а взимку і восени вони захищають від вітру.

У місті розташована безліч іригаційних каналів, садів і парків, завдяки яким піші прогулянки містом дарують виключно позитивні враження. Один із символів Тегерана – галасливі і колоритні східні базари, на яких активність не вщухає в будь-яку погоду. Мандрівники можуть спробувати дотягнутися до блакитних стель Голестанского палацу, дослідити зали величного Музею давньої історії або випробувати захват від шахської скарбниці.

Кулінарні особливості

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Кухня Тегерана порадує вас достатком страв. Практично на кожному кроці міста знаходяться кебабні і різні кафе. Ви можете випити традиційну каву або поїсти в місцевих кахвехане, тобто кав'ярнях. Крім того, в місті є безліч різних закладів, в яких подають страви тайської, італійської, китайської, індійської та турецької кухонь.

Щоб насолодитися чудовими іранськими стравами, вирушайте в ресторани haute cuisine. Обов'язково спробуйте традиційний напій дуг – суміш води і йогурту зі спеціями, сіллю і легким м'ятним ароматом. Він відмінно підходить до кебабу.

Пам'ятки і розваги

Однією з головних визначних пам'яток Тегерана є Національна скарбниця. Тут розташована безліч коштовностей, від яких захоплює дух. В залі представлено і Трон павича, який прикрашають близько 27 тисяч дорогоцінних каменів.

У Музеї сучасного мистецтва можна насолодитися шедеврами Пікассо, Ван Гога, Моне, Матісса, Миро, Далі і інших. Це одна з найбільших і найкращих колекцій західного мистецтва. Здивують вас і величні палаци, які підкреслюють велич і вишуканість імперської Персії. Серед них – Іван е-Тах е-Мармар, Шамс аль-Амарат е-Бадгир, Білий і Зелений палаци, Голестан.

В Тегерані розташовано ще безліч інших визначних пам'яток і музеїв, які неодмінно вас здивують!

Портал "Знай.uа" писав про те, як злітати в Тегеран з Києва за 62 євро

А також про 17-рчну монгольську подорож

Нагадаємо: куди поїхати на Новий рік без візи