Якщо ви звикли планувати подорож заздалегідь і вже замислюєтеся про те, куди відправитися у наступному році, у нас для вас є чудова новина. Видання Lomely Planet підготувало список найкращих напрямків для подорожей у 2019 році.

Одним з лідерів виявилася Шрі-Ланка – острівна держава, розташована в Південній Азії. У ній чудово поєднуються культура та релігія. Країна потішить гостей захоплюючими краєвидами, чарівною природою і приголомшливою архітектурою. Тут знайдуться розваги для любителів пасивного і активного відпочинку. Особливою популярністю тут користуються серфінг і прогулянки на слонах.

У наступному році Німеччина також повинна потішити гостей. Протягом довгого часу вона була центром різних інновацій. В Дессау розвивалося мистецьке об'єднання, але воно було закрито нацистами в Берліні. Сотню років тому у Веймарі з'явилася школа Баухаус, яка через деякий час стала родоначальником архітектурного модернізму. У всіх цих містах збираються відкрити нові музі і проводити різні тематичні виставки, а це приваблює туристів.

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Ще одна країна, яку слід відправитися в 2019 році, - це Зімбабве. Тут розташовані чудові археологічні руїни, красиві національні парки, величні гори. Одна з візитних карток країни – відомий водоспад Вікторія. Місцеві жителі дуже добрі і привітні, вони доброзичливо ставляться до туристів. Зімбабве – одна з найбільш безпечних африканських країн, тому ви можете вирушати сюди без будь-яких побоювань.

В десятку кращих напрямків увійшли також такі країни:

• Індонезія;
• Киргизстан;
• Панама;
• Йорданія;
• Сан-Томе і Прінсіпі;
• Білорусь;
• Беліз.

Якщо говорити про міста, то мандрівникам варто відвідає Копенгаген, сербський Нові-Сад, китайський Шеньчжень, американське узбережжя в Майамі, Задар в Хорватії, непальська Катманду, імперський Мекнес в Марокко, сенегальський Дакар і високогірну мексиканську столицю.

"Знай.uа" вже розповідав про кулінарні секрети П'ємонту

А також про те, куди українці можуть поїхати на Новий рік без візи

Читайте також: чому капсульні готелі стали неймовірно популярними і затребуваними