Якщо вам набридло труситися від холоду в новорічну ніч, сміливо вирушайте в Єгипет. Це рішення потішить вас одночасно декількома факторами:

• У грудні тут ідеальна погода: вже немає палючого сонця, але вода залишається теплою (22 градуси). Звичайно ж, морозу і снігу тут ніколи не буває. Дощів теж боятися не варто – рівень опадів взимку не перевищує 2 міліметри. Температура повітря в грудні коливається від 18 до 23 градусів.

• Поїздка в Єгипет не так вдарить по вашому гаманцю, як, наприклад, в Іспанію чи Таїланд.

Християн в Єгипті дуже мало – всього 8 мільйонів, а це менше 10 відсотків всього населення. Тому Новий рік, до якого ми звикли, тут не святкують. Чого не можна сказати про Різдво. Тут прийнято відзначати його 7 січня, як і в Україні. Цей день є офіційним вихідним в країні. Але ніде, крім курортів Червоного моря, ви не побачите людей, стурбованих передсвятковими клопотами.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Незважаючи на це, ви будете в захваті від єгипетської різдвяної атмосфери. Готелі, ресторани і магазини прикрашають гірляндами і різною святковою атрибутикою. А вечорами тут можна насолодитися чудовими салютами. Ви обов'язково зустрінете і Діда Мороза, якого місцеві жителі звикли називати Татом Ноелем. Таким способом місцеві жителі виявляють повагу та висловлюють теплі почуття по відношенню до гостей країни.

Вартість путівок

На Новий рік багато туристи вирушають саме у Єгипет. Тому напередодні свята вартість путівок істотно зросте – вона може збільшитися на 50 відсотків. Але не варто впадати у відчай. Якщо почати шукати путівку зараз, можна знайти неймовірно вигідну пропозицію. Багато турфірми пропонують привабливі варіанти. Найбільш вигідним буде проживання в тризірковому готелі з повним пансіоном. Більш дорогі варіанти – тури з проживанням в 4 - і 5-зірковому готелі. Вартість путівок починається приблизно від 350 доларів з людини. Але будьте уважні: різні компанії часто влаштовують розпродажі.

Новий рік в Єгипті подарує вам чудові враження і дозволить відволіктися від зимової хандри і морозного холоду.

"Знай.uа" розповідав про странах, які варто відвідати з виходом на пенсію

А також про бюджетних подорожі з України в Польщу і Словаччину

Читайте також: незвичайні способи сховати гроші в подорож