Експерти проаналізували 95 країн і склали рейтинг країн з найвищою тривалістю життя в 2040 році. Перше місце посіла Іспанія. Люди в цій країні проживуть у середньому 85,8 років. Очікується, що протягом того ж періоду у людей, що живуть в Японії, середня тривалість життя складає 85,7 років, жителі Сінгапуру проживуть 5,4 років. Швейцарці увійли в четвірку кращих і можуть розраховувати на 85,2 років. У десятку увійшли також Італія (85.4 років), Португалія (85.4), Ізраїль (84.4), Франція (84.3 року), Австралія (84.1), Люксембург (84.1). Таким чином, лідируюча раніше Японія перемістилася на 2 місце.

Але, хоча Іспанія та інші країни займають більш високі позиції в рейтингу тривалості життя, ситуація з США йде інакше. З 43 місця Америка перемістилася на 64. До 2040 році очікувана тривалість життя складе 79.8 років. Це говорить про те, що показник зменшився на 1.1 роки. У той час як в інших країнах тривалість життя збільшилася на 4,4 роки.

Справді, системи охорони здоров'я зіграли велику роль в глобальному рейтингу. Іспанія є однією з декількох європейських країн, в якій система охорони здоров'я фінансується за рахунок податків, що забезпечує її розвиненість і високий рівень. У дослідженні враховувалися такі фактори, як загрози довголіттю (ожиріння, куріння, вживання алкоголю), а також артеріальний тиск і рівень цукру в крові. Крім того, експерти звертали увагу на санітарні умови, доступ до чистої води, рівень доходів і стан освіти.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Лесото, країна, розташована на півдні Африки, посіла останнє місце в рейтингу з очікуваною тривалістю життя всього лише 57,3 року до 2040 року. На останніх позиціях рейтингу опинилися також Центральноафриканська Республіка (ЦАР) з очікуваною тривалістю життя 58,4, Зімбабве з 61,3 та Сомалі - 63,6.

В подальшому розрив між лідируючими і відсталими країнами повинен знизитися, але він все одно буде значним. У багатьох країнах люди продовжуватимуть отримувати відносно низькі доходи, залишатися погано освіченими і вмиратимуть передчасно. Основними причинами смертності в 2040 році ймовірної будуть інсульти, ішемічна хвороба серця, хронічна обструктивна хвороба легень (ХОЗЛ), хвороба Альцгеймера, інфекції дихальних шляхів, діабет, хронічна хвороба нирок і ДТП.

Але країни можуть домогтися швидкого прогресу, допомагаючи людям позбутися від основних ризиків, зокрема, від куріння та поганого харчування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що скоро ще одна країна відкриє двері безвізу для України

"Знай.uа" розповідав про найкращі гірські хатини світу

А також про популярні фестивалі йоги в світі