У неділю, 21 жовтня, стало відомо, що українці зможуть вільно відвідувати ще одну країну. Так, 2 листопада набуде чинності Угода про безвізовий режим між Україною та Катаром. Про це повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ, передає «Хвиля».

«2 листопада набуває чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог, підписана 20 березня в місті Доха», — вказується в повідомленні.

Згідно з положеннями документу, українці, які користуються паспортами громадянина України для виїзду за кордон (біометричними і не біометричними), і громадяни держави Катар, які користуються звичайними паспортами, можуть в'їжджати, перебувати, їхати перетинати транзитом територією держави іншої сторони без віз за умови, що тривалість їх перебування не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

При цьому в МЗС зазначили, що паспорти туристів повинні бути дійсні терміном не менше 6 місяців з дати в'їзду на територію держави іншої сторони. Громадяни України та Катару, які мають намір в'їхати на державну територію іншої сторони на строк, що перевищує 90 днів, незалежно від мети поїздки, зобов'язані отримати відповідну візу.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Раніше повідомлялося, що зовсім скоро українці зможуть відвідувати Сербію без візи. Уряди двох держав підписали угоду про відмову від візового режиму ще 3 липня в Белграді.

При цьому варто уточнити, що рішення набирає чинності через 30 днів після того, як дипломатичні канали отримають офіційне підтвердження про те, що всі внутрішньодержавні процедури для безвізового режиму виконані.

Нагадаємо, що у КК України з'явилося нововведення, згідно з яким незаконне перетинання державного кордону тепер вважається криміналом.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна займає сорок перше місце з безвізовим доступом до 128 країн світу.

Також портал Знай.uа писав, що Україна і Грузія домовилися про взаємне скасування віз. Тепер українці можуть подорожувати до Грузії за ID-паспортам.