Тоскана – один із культурних центрів Італії. Це епіцентр сільського туризму країни. Сюди з'їжджаються туристи з усього світу, щоб насолодитися кипарисами, пагорбами, вилазками в стару частину міста, величною архітектурою, дизайном, живописом і, звичайно ж, кулінарними шедеврами. Мандрівників всюди чекає райська насолода. Незважаючи на те, що в Тоскані виготовляють божественне і вишукане вино, місцева кухня відрізняється простотою.

Одна з головних родзинок області – виноградники. Екскурсія починається з К'янті, регіону, розташованого між Сієною і Флоренцією – двох італійських перлин. Саме тут виробляють легендарне тосканське вино. Неподалік від містечка Монтепунчіано виробляють відоме вино Нобіле ді Монтепунчіано, а в Монталчіно створюють вишукане вино Брунелло ді Монтальчіно.

Щоб перейнятися Тосканою в повній мірі, мандрівники поселяються у спеціальному готелі-агритуризмо або на фермі. Місцеві підприємці та робки мають безпосереднє відношення до виготовлення вина. Вони поділяться з вами усіма тонкощами створення цього напою, а також допоможуть розпланувати маршрут. Ви зможете відвідати старовинну віллу, затишну сільську хатину або атмосферний середньовічний замок.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Вино чудово підходить до місцевим сільським страв. Найбільш популярні тут м'ясні страви. Біфштекс по-флорентійськи – це ніжна соковита яловичина, яка смажиться без спецій – лише з перцем і сіллю. Туристам варто також спробувати триппу (або рубець) по-флорентійськи, виготовлений з тельбуха. До речі, він має фаст-фудную версію під назвою лампредотто. До кулінарних шедеврів належать також місцева паста і хліб, який випікається без додавання солі. Особливу увагу варто приділити випічці. Ви будете в захваті від кантучини і найніжніших річчареллі.

Якщо ви хочете забрати з собою на згадку або бажаєте зробити подарунок друзям і близьким, придбайте відмінне салямі з дикого кабана.

Фотографія, яка прикрашає практично всі листівки, зроблена в долині Валь д’Орча. Звичайно ж, ви обов'язково повинні відвідати це місце.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про те, що можна подивитися в Гельсінкі за добу

А також про те, як закохатися в Португалію

Нагадаємо: новий японський готель наблизить вас до місцевої культури