Експерти оцінили 25 курортів за такими критеріями: вартість підйомника, оренди обладнання і уроків, середньої вартості обіду і так далі. За підсумками дослідження був складений рейтинг 10 найбільш бюджетних гірськолижних курортів.

Експерти прийшли до висновку про те, що Італія - найбільш бюджетна країна Європи для зимових канікул у цьому році. Причому чотири курорту цієї країни входять в десятку кращих напрямків. Італійський курорт Бардонекия опинився на другому місці рейтингу. Сестрієре зайняв сьому позицію в списку, Ла Туїль - восьму і Червінія – десяту. Краньска-гора в Словенії зайняла третю позицію, Вемдален, Швеція – четверту. У шістку кращих потрапили австрійські курорти Раурис і Элмау.

Банско, Болгарія посідає перше місце у списку протягом багатьох років поспіль. Вартість відпочинку на цьому курорті практично вдвічі нижча, ніж на курортах Франції, Швейцарії, Австрії. Це стосується і оренди спорядження. Незважаючи на це, досвідчені лижники все ж вибирають Альпи, адже на їх тлі болгарський курорт виглядає блідо. Він має всього кілька складних трас. Експерти з оцінювання курортів для лиж та сноуборду Кріс Гілл і Дейв Уоттс відзначили досить швидкі підйомники, низькі ціни і відмінні ресторани. Але їм не сподобалася тривала дорога до основної ліфтової базі, довга дорога на трансфер із аеропорту та невеликі відхилення від траси.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

10 місце зайняв італійський курорт Брей-Червінія. Він популярний завдяки близькому розташуванню до відомого швейцарського курорту Церматт - їх розділяє кордон.

Церматт, в свою чергу, опинився в іншому кінці спектру – це один з найбільш дорогих гірськолижних курортів в Європі, вартість якого майже в три рази вища, ніж в Банско. Наступними стали Санкт-Антон, Австрія і Саас Фе в Швейцарії (третій по дорожнечі). Вартість відпочинку на курорті Санкт-Антон в минулому році зросла на 12,7 відсотків.

Андорра потрапила в список з єдиним курортом Сольдеу, посівши 9 позицію в рейтингу. Морзін виявився найдешевшим французьким курортом, який зайняв 11 позицію. А бюджетним курортом Швейцарії виявився Гріндельвальд – він посів 21 місце.

Експерти також розглянули витрати на північноамериканських гірськолижних курортах і виявили, що Канада дешевше, ніж у США. Вартість відпочинку на курортах Банф, Тремблан і Вістлер нижча, ніж на курортах Брекенрідж, Хевенли і Вейля.

Портал "Знай.uа" розповідав про п'ятимісячну дитину, яка відвідала майже всі штати Америки

А також про найкращі знімки пейзажів 2018

Нагадаємо: список речей, які потрібно зробити перед поїздкою