Існує безліч факторів, які допомагають зробити подорож більш бюджетною. Це пошук недорогих квитків, завчасне бронювання житла і, звичайно ж, економія на харчуванні. Саме про останнє ми сьогодні і розповімо.

Отже, існує 10 способів заощадити в подорожі на їжі:

1. Перше, про що повинен пам'ятати кожен, - потрібно уникати центр міста і популярних місць. Вони розраховані на туристів, і тут, як правило, набагато дорожче, ніж в ресторані, який знаходиться в іншому районі.

2. Ще один з найпростіших і банальних способів - брати їжу з собою. Це не обов'язково повинні бути величезні судки з першим і другим. Це можуть бути горішки, печиво, фрукти або будь-які інші перекушування.

3. У багатьох закладах є меню дня. Вони нагадують наші бізнес-ланчі. В деяких містах такі пропозиції дозволяють заощадити в 2 рази.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

4. Пошукайте кафе і ресторани, в яких їдять місцеві. У багатьох з них немає меню англійською мовою, але в цьому і плюс. Це допоможе не тільки заощадити, але і скуштувати смачні страви національної кухні. Такі місця орієнтуються на місцевих, а не на туристів.

5. Звичайно ж, не варто забувати і про всіма улюблений фастфуд. Його можна знайти практично в будь-якому місті. Вулична їжа досить дешева і, до речі, дуже смачна. Якщо будете в Берліні, обов'язково спробуйте каррі вурст.

6. Пообідайте в їдальні або кафе. Звичайно, тут подають страви не зовсім вишукані, і атмосфера не зовсім романтична. Але зате тут дешево і ситно. Приміром, в одній з їдалень Берліна можна взяти повноцінну другу страву за 4 євро і салат за 2 євро. Це стосується і студентських їдалень. Вони теж дуже часто виручають в подорожі.

7. Сніданки в готелях і хостелаз. На букінгу або будь-якому іншому сайті можна знайти відмінний варіант житла, у вартість якого входить сніданок. Це дозволяє заощадити не тільки гроші, але і час. Адже вам з ранку не доведеться шукати, де поснідати.

8. Супермаркети. Вони виручають скрізь. Тут їжа в рази дешевше, ніж в будь-якому кафе чи ресторані. До речі, у багатьох європейських країнах навіть продукти дешевше, ніж в Україні. А з купленими вкусняшка можна відправитися на пікнік.

9. У багатьох європейських містах існують кафе з нестандартною системою оплати. Приміром, у Відні є заклад Divan, в якому можна їсти абсолютно все, що забажаєте. В самому кінці відвідувачі самі вирішують, скільки грошей залишити. По суті, це може бути символічна сума. Крім того, в деяких закладах плата за напій подарує вам доступ до шведського столу. Або, навпаки, плата за певну страву надасть безлімітний доступ до напоїв.

10. Відвідайте місцевий ринок. Тут можна знайти різні свіжі продукти за дуже низькою вартістю: м'ясо, морепродукти, овочі, фрукти, сири, ковбаси, закуски і багато іншого. Крім того, продавці досить щедрі. Ви з легкістю можете продегустувати місцеві ласощі. На ринках також часто продають готові страви або порцію нарізаних фруктів за дуже низькою вартістю. І не варто забувати, що ринок – одне з найбільш колоритних місць будь-якого міста.

Як ви бачите, існує безліч способів заощадити на їжі в подорожі. Це дозволить витратити гроші на цікаві розваги або сувеніри для рідних і близьких.

Портал "Знай.uа" писав про варіанти відпочинку в жовтні недалеко від Києва

На порталі "Знай.uа" повідомлялося, що робити, якщо ви втратили телефон на борту літака

Нагадаємо: як недорого злітати в Кувейт і повернутися назад в Україну