Жовтень вирішив потішити українців теплою погодної і сонячними променями. А це чудова можливість відправитися на відпочинок. Якщо ви живете в Києві, зовсім не обов'язково їхати через півкраїни, щоб добре провести час. Недалеко від столиці є безліч красивих і цікавих місць, які зроблять ваші вихідні яскравими і насиченими.

Село Буки

Красивий ландшафтний парк, церква, готель та ресторан були побудовані місцевим меценатом Іваном Сусловим. Родзинка цього місця – в тому, що посеред села встановили старий фонтан, який раніше прикрашав Хрещатик. До речі, в Україні є ще кілька сіл з такою назвою і навіть існує каньйон Буки. Тому тут головне – не переплутати область. Вам потрібна саме Київська.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Олександрія, Біла Церква

Олександрія – приголомшливий дендропарк, який знаходиться всього в 90 хвилинах їзди від столиці. Він розташований в місті під назвою Біла Церква. Парк був створений графом Франциском Ксаверієм Браницьким в кінці 18 століття. У той час він вважався одним із кращих парків Європи. Гетьман побудував його для своєї коханої дружини Олександрії, на честь якої і назвав його. Зараз тут можна побачити зразки архітектури класицизму, безліч цікавих і незвичайних рослин. Парк досить великий, що відмінно підходить для прогулянки на велосипедах (на території їх можна взяти напрокат).

Переяслав-Хмельницький

Якщо ви любите ходити по музеях, то неодмінно повинні відправитися в Переяслав-Хмельницький. Тут їх аж 27! І всі вони досить незвичайні. Наприклад, в одній з церков розташований музей космонавтики. Це місто – джерело культурних цінностей. Колись тут жили Григорій Сковорода, Богдан Хмельницький і Тарас Шевченко.

Межреченский регіональний ландшафтний парк

Якщо ви хочете відпочити від міської метушні і мрієте усамітнитися з природою, відправтесь в Міжрічинський парк. Це місце поки ще не популярне серед туристів, тому ви зможете уникнути скупчення людей. У парку можна насолодитися чудовими пейзажами, чистим повітрям. Крім того, тут можна побачити рідкісні рослини і навіть зустріти диких тварин.

Ці місця – яскравий приклад того, що і недалеко від столиці вас чекає безліч цікавого.

"Знай.uа" писав про те, як недорого злітати в Кувейт з України

А також розповідав про те, що лоукостер Wizzair змінив правила перевезення багажу

Нагадаємо: розкрито простий секрет довголіття