Нове покоління полярних круїзних суден готується відкрити нову територію. Це дозволить глибше проникнути в арктичні райони або плавати в ту пору року, в яку раніше ніколи не було експедицій.

Яскравим прикладом є National Geographic Endurance, яка брала участь у відеоконференції, організованої генеральним директором Lindblad Expeditions Свеном Линдбладом і його помічниками.

Ліндблад розповів про те, що збирається відправитися на весняну дослідницьку поїздку на Свальбард, яка зазвичай відбувається в кінці літа.

"Ми піднялися на Шпіцберген, щоб побачити найбілішим, найхолоднішим, незайманим", - згадує Ліндблад. "Схід та захід - рай для фотографа, бо це золотий час з гарним м'яким світлом. Білі ведмедиці та їх малюки дійсно виходять зі свого лігва. Квітень – це ідеальний місяць для відвідування Свальбарда".

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Для того, щоб навесні стало можливим здійснити круїз на Свальбард, було створено судно зі специфічною конструкцією, витривалістю і місткістю для 126 пасажирів. Воно побудоване відповідно Polar Code 5, що означає, що судно може плавати круглий рік у будь-яких полярних водах з молодими льодами, якими не більше року.

Після створення спеціальної техніки Ліндблад запропонував нові маршрути, які раніше не використовувались: поїздка на Північний Схід Росії, у національний парк Гренландії, який є найбільшим у світі, і антарктичний круїз з кількома высадками. "Це території, які ми хочемо детально вивчити і показати їх людям", - повідомив Ліндблад.

Таке задоволення буде коштувати недешево. Круїз на північний схід у липні і серпні 2020 року, - це 26-денна одіссея вартістю від 34 750 доларів до 137 560 доларів, повідомляє сайт Lindblad Expeditions. Пасажири зможуть насолодитися усіма принадами природи, побачать під ногами дельфінів і багатьох інших мешканців вод.

Судно оснащене кімнатами і каютами з усім необхідним для відпочинку, а також досліджень, проведення експедицій та аналізу отриманих даних. На борту ви зможете відвідати спеціальну кімнату для йоги або відпочити біля каміна.

Портал "Знай.uа" розповідав про те, що у Барселоні відкривається новий готель в стилі люкс

Як повідомлялося, розкрито секрет довголіття

"Знай.uа" писав про те, що робити, якщо ви втратили телефон на борту літака