26 вересня пасажир бізнес-класу Qantas Airways впустив свій телефон на сидіння. Тривалість польоту з посадкою в Мельбурні, Австралія, склала близько двох годин.

Поки чоловік намагався витягнути телефон з крісла, гаджет пошкодився і почав тліти. У салоні літака виник запах палаючої гуми. Льотний екіпаж вирішив здійснити аварійну посадку в Сіднеї. Але ситуацію вдалося вирішити завдяки тому, що стюардеси використали вогнегасники для погашення полум'я.

Літак приземлився в Мельбурні без будь-яких проблем, але інцидент нагадав про те, що на борту важливо пам'ятати про заходи безпеки. А багато пасажирів їх просто ігнорують.

У зв'язку з тим, що відбулося, авіакомпанії тепер радять пасажирам попереджати бортпровідників, якщо вони втратять свій телефон в літаку. Деякі можуть подумати, що якщо смартфон застрягне в кріслі, зламається механізм роботи сидінь. Але насправді це стосується пожежної безпеки.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Показати ще

Літієві батареї дуже швидко перегріваються. А, якщо вони пошкоджені, то можуть загорітися. За даними Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA), в 2017 році на рейсах по всьому світу зайнялося 46 літій-іонних батарей.

Якщо ви втратите телефон на своєму місці під час польоту, негайно повідомте про це стюардесі. Вона візьме ваш телефон, обробить його спеціальною рідиною або помістить у вогнестійку коробку до посадки. Якщо телефон перегріється, і почнеться пожежа, бортпровідники зможуть вчасно загасити вогонь.

Якщо ви запаковуєте запасні батареї в ручну поклажу, тримайте їх захищеними від короткого замикання за допомогою клемних затискачів або спеціальної стрічки. І останнє попередження: не упаковуйте запасні літій-іонні батареї в свій багаж. Їх можна перевозити тільки в ручній поклажі.

Портал "Знай.uа" розповідав про приховані особливості і функції літаків

А також про те, що популярна подушка, яку використовують на борту, отримала апгрейд

"Знай.uа" писав про те, що Huawei представила безпечний акумулятор