Компанія Transcend Air працює над прототипами літака, який буде перевозити пасажирів між великими містами за цінами, порівнянними з комерційними рейсами. Запуск планується на 2024 рік.

Шестимісний літак компанії з вертикальним зльотом і посадкою (VTOL) має дизайн, що дозволяє йому злітати і приземлятися, як вертоліт. Пілотовані, турбінні машини літатимуть на відстані до 450 миль зі швидкостями до 405 миль в годину. Розробники надихнулися дизайном CL-84, створеним Canadair в 1960-х роках.

"Нам подобається хвалитися тим, що ми не вигадуємо нічого нового тут", - сказав генеральний директор Transcend Air Greg Bruelltold Travel + Leisure. "Ми використовуємо концепцію, вперше продемонстровану в 60-х роках, і знаходимо ринок для неї, оновлюючи її новітніми технологіями. Тому для створення машин не потрібен бюджет світового масштабу".

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Transcend планує вилетіти з Нью-Йорка в Бостон (час польоту 36 хвилин, 283 долара в одну сторону), з Лос-Анджелеса в Сан-Франциско (55 хвилин, 315 доларів США в одну сторону) і з Монреаля в Торонто (1 година, 325 доларів США) в одну сторону). Компанія також розглядає маршрути між Сан-Дієго, Сан-Франциско і Лас-Вегасом, а також між Х'юстоном, Далласом і Остіном.

Оскільки літак може злітати і приземлятися вертикально, необхідність у злітно-посадкових смугах та аеропортах відсутня. Використання пропелерів замість роторів (якими оснащені вертольоти) знизить рівень шуму. Найбільша перевага для пасажирів – це економія часу, уникнення поїздки в аеропорт і проїзду по злітно-посадковій смузі.

Компанія вже почала процес сертифікації з Федеральним управлінням цивільної авіації і планує протестувати маршрути між Бостоном і Нью-Йорком протягом наступних двох років. Потім запуститься обмежене виробництво літаків. Крім того, планується партнерство з виробником, який забезпечить випуск найрізноманітніших моделей.

Портал "Знай.uа" повідомляв, що у Франції відкриється перший в світі витяг з терасою на даху

"Знай.uа" розповідав про кращі фуд-фестивалі Європи, які варто відвідати восени

А також про те, які місця варто відвідати під час подорожі в Вермонт