В Швейцарії функціонує безліч дивовижних готелів. Але одне з крихітних сіл вирішила перетворитися на справжній курорт, який може стати дуже успішним. Тут панує неймовірна атмосфера, яка немов переносить на кілька століть назад.

Село Кориппо, розташоване в італійському регіоні Тичино, неймовірно красивае. Вона чудово відображає місцевий характер і почуття смаку. Але існує велика проблема: кількість жителів зменшилася від 300 до 12. І 11 з цих жителів старше 65 років.

Це ставить село в жахливе становище. Її жителі повинні знайти спосіб або підвищити місцеву економіку, або приректи її на вимирання. У зв'язку з цим в липні чиновники створили благодійну організацію Fondazione Corippo 1975, яка збирається перетворити 30 будівель в готельний комплекс.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

У Фабіо Джакомацці, архітектора і президента фонду, виникла ідея створити так званий "розкиданий готель" з декількох італійських сіл. Близько 2,7 млн. дол. США станом на серпень було виділено на те, щоб перетворити місто. У планах - ремонт приватних котеджів та готельних номерів, розширення міського ресторану і перетворення міській площі в зону реєстрації. Крім того, будуть оживлені старий млин, громадська пекарня та місцеве сільське господарство.

Але не всі підтримують цю ідею. Деякі сумніваються в тому, що готель зможе функціонувати протягом багатьох років. Якщо говорити про стабільний туризм, "необхідно дізнатися, хто тут буде жити або працювати через десять років, щоб прийняти туристів", - повідомив архітектор в Женеві Альфредо Силаччи, який успадкував родинний будинок в Кориппо. Жителі, у свою чергу, теж висловили заклопотаність, заявивши, що село має бути більш зосереджене на збереженні та утриманні того, що лишилось.

Архітектор Джакомацці заявив, що перспектива створення сучасного села може залучити молодих місцевих жителів, а також туристів, які здатні оживити місто. Головне – зберегти його автентичність.

Варто відзначити, що невеликий котедж Casa Arcotti вже відкритий для публіки, а відкриття іншої частини готелю / села планиурется на весну 2010 року.

Раніше портал "Знай.uа" писав про кулінарні фестивалі Європи, які варто відвідати цієї осені

А також розповідав про те, як шведи проводять відпустку в своїй рідній країні

Як повідомлялося, ще одна європейська країна відкриє двері безвізц перед українцями