У шведів літо триває недовго, але вони знають, як використовувати свої чудові пляжі і острови, пустелю, фінську баню і морепродукти. Місцеві жителі люблять відпочивати в своїй країні.

Нижче представлені улюблені місця шведів:

Gotland

Острів Готланд займає особливе місце в серцях багатьох шведів. Він є стратегічно важливим для багатьох країн світу, завдяки розташуванню в центрі Балтійського моря.

Після того, як ви зійдете з порома в середньовічному портовому місті Вісбю, то відчуєте, ніби всі тут перебувають у святковому режимі. Після того, як ви насолодитеся сонячними ваннами і купанням, зайдіть в колоритний шведський магазин, прогуляйтеся вузькими вуличками, оглядаючи визначні пам'ятки і зайдіть в затишний заклад, щоб насолодитися шампанським і морепродуктах в тіні акуратно доглянутих руїн.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Stockholm archipelago

У той час як в Стокгольм все відбувається в темпі равлика протягом останніх тижнів літа, архіпелаг повний активностей.

У багатьох стокгольмцев є інші будинки поза цього міста, але туристам дуже просто буде знайти свій власний smultronställe (заповітне місце) саме тут. Чим далі ви від'їдете від міста, тим спокійніше і красивіше буде навкого. Одним з найбільш колоритних і затишних місць для проживання є острів Finnhamn. Тут гарний 100-річний будинок функціонує як прости1 гуртожиток з прибережної сауною поблизу.

Österlen

Саме тут розташовані одні з кращих пляжів країни. Крім того, від Österlen дуже просто доїхати до східої частини Мальме. Це чудове місце, які створить враження, що ви перебуваєте на краю світу. Тут розташовані десятки фермерських, антикварних магазинів, пункти з прокатом велосипедів і мальовничі рибальські села, в яких можна зупинитися.

Це ідеальне місце для ледачої літньої поїздки. У Швеції поширене так зване бродяжництво. Тому практично в будь-якому місці ви можете поставити намет, якщо, звичайно, будете слідувати певним правилам.

Приділіть час поїздки в Kivik Art Center - лісистий парк скульптур з чудовим видом на море. Якщо ви любите плавати, обов'язково відвідайте національний парк Stenshuvuds. Коли погода сонячна, він більше нагадує не Швецію, а St Barts, французьке заморське співтовариство з чудовими пляжами.

Bohuskusten

Багато шведів вважає, що ніде не можна відчути літо так, як в Bohuskusten. Тут розташована мальовнича гранітна берегова лінія, яка тягнеться на північ від Гетеборга до норвезької кордоні. Все тут обертається навколо вітрильного спорту, плавання і морепродуктів. Ви можете зупинитися в готелі з вишуканими номерами або ж у кемпінгу, а також відправитися на сафарі.

Abisko

Abisko – не тільки місце, в якому можна побачити північне сяйво. Воно також привертає шведів, які шукають літні пригоди. Abisko знаходиться на самій вершині Швеції, на початку 400-кілометрової стежки Кунгследен, яка приваблює туристів з усього світу. Ви зможете насолодитися не тільки походом, але і прекрасними пейзажами і приголомшливим сяйвом.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, які місця в Вермонті варто відвідати восени

Як повідомляв "Знай.uа", фотограф подолав усі національні американські стежки

Нагадаємо: у Франції відкривається перша в світі канатна дорога з терасою на кабінках