Подорожі можуть бути неймовірно різними: починаючи від пасивного відпочинку на пляжі і закінчуючи різними активностями типу сафарі. Люди, які обожнюють читати, знають, що іноді досить складно вибрати книгу в поїздку. Адже хочеться, щоб вона не просто була цікавою, але і відповідала атмосфері подорожі.

Тепер у вас не буде проблем з вибором! Ми поділимося з вами книгами, які відмінно підійдуть для різних видів відпочинку.

Сафарі

Для такої пригоди чудово підійде твір "Половина жовтого сонця" Чимаманди Нгозі Адічі, що отримала безліч нагород. Історія розповість про події, які відбувалися під час громадянської війни в Нігерії і про те, як вони вплинули на долі п'яти головних героїв.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Якщо ви поїдете на сафарі, захопіть з собою мемуари Берил Маркхам "West with the Night", льотчиці, яка виросла в Кенії та зробила перший в історії одиночний політ над Атлантичним океаном. А також дебютний роман Яа Гьяси "Homegoing", який отримав безліч нагород. Відмінним варіантом для такої подорожі стане також мемуар / путівник Пітера Аллисона "don't Run, Whatever You Do My Adventures as a Safari Guide".

Пляжні канікули

Чому б не почитати цікаву книгу лежачи на пляжі біля моря і океану? Приміром, "Maine" Дж. Кортні Салліван. Історія розповість про ірландсько-католицьку родину, яка разом проводить час на пляжі, добре це чи погано.

В пляжній сумці також обов'язково повинні лежати захоплююча історія про жіночу дружбу "Summer sisters" Джуді Блум і відомий нуар-роман Патриції Хайсміт "Талановитий містер Ріплі", який був екранізований. А також чудово відома "Долина ляльок", за мотивами якої був знятий фільм, Жаклін Сюзанн і колекція Хелен Ойейеми з коротких оповідань "Не твоє – значить не твоє", в яких відкриваються ключі до будинку, серця, секрету, а також виникають різні лабіринти.

У кожній з цих книг є щось особливе. І перейнятися цим можна тільки перебуваючи в певному місці.

"Знай.uа" вже писав про те, які книги варто з собою взяти до Мексики, Марокко та на Карибські острови

Портал "Знай.uа" розповідав про те, що можна почитати під час сімейних, соло-подорожей і в кемпінгу

А також про кращі готелі Багамських, Бермудських і Карибських островів