Подорожі світом – відмінна можливість дізнатися щось нове, розширити свій кругозір і розвити різні риси особистості. Щоб все це було максимально ефективним, в поїздку варто захопити з собою кілька книжок.

Ми пропонуємо вам цікаві варіанти для відпочинку в Марокко, Мексиці і на Карибських островах.

Марокко

Щоб краще пізнати цю країну, прочитайте твір "Народжена в гаремі. Любов, мрії… і неприхована правда" Фатіми Мернисси. У цій книзі письменниця розповідає про своє дитинство, проведене в гаремі в Марокко в 1940-х роках.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

Для цієї подорожі також відмінно підійде екзистенціальний твір Пола Боулза "Під покровом небес" і журнал подорожей Анні Хос "A Handful of Honey: Away to the Palm Groves of Morocco and Algeria".

Мексика

Якщо ви збираєтеся відвідати Мексику, обов'язково захопіть з собою книгу Лаури Есківель "Як вода для шоколаду", яка є одночасно кулінарним путівником і сімейної епопеєю. Історія про кохання, їжу і сім'ю - мексиканська класика.

У цій поїздці вам також варто прочитати книгу Сібіл Бедфорд "Мексиканська одіссея. Візит до дону Отава".

Карибські канікули

Острови – відмінне місце для прочитання збірки оповідань В. С. Найпола "Мігель-стріт", встановлених у воєнний час Тринідад і Тобаго. Автор розповідає про свої дитячі спогади. Книга покаже незвичайну сторону Вест-Індії, яку рідко можна побачити на розкішному курорті.

Ви можете також прочитати новелу "Антуанетта" вест-індської письменниці Джин Рис, за мотивами якої знято фільм "Безмежне Саргасове море". Це історія про дитинство, життя і заміжжя Берти, першої дружини Едварда Рочестера, героїні відомого роману Шарлотти Бронте "Джейн Ейр".

Всі ці книги допоможуть дізнатися історію міст і країн і побачити їх з незвичного боку. І, звичайно ж, насолодитися відпусткою.

Раніше портал "Знай.uа" писав про кращі книги для поїздки в Італію, Іспанію, Францію

А також розповідав про цікаві книги для кемпінгу, сімейних і соло-подорожей

Повідомляємо: опубліковано рейтинг найкращих готельних брендів світу