У будь-якій поїздці можна знайти час для того, щоб почитати захоплюючу книгу. Незалежно від того, це подорож із родиною, друзями, наодинці з самим собою або навіть кемпінг. Але коли справа доходить до збору валіз, виникає питання: яку саме книгу взяти з собою? Ми полегшили вам завдання, створивши список цікавих творів, які чудово підійдуть для кожної з цих поїздок.

Соло-тревел

Для подорожі наодинці чудово підійде автобіографічний твір "Одне спеціальне літо" Жаклін Лі Був'є. У книзі з безліччю власних ілюстрацій вона розповість історію про те, як стала Джекі Кеннеді. Твір було написано під час подорожі Жаклін і її сестри в Європу.

У соло-подорожі можна почитати також твори Мінді Калинг ("Все можуть обійтися без мене?" і інші), за мотивами яких знято серіал Проект Мінді, і одкровення феміністки Кейтлін Моран "Як стати жінкою".

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Сімейні канікули

Якщо ви вирушили у відпустку з сім'єю, в першу чергу прочитайте "Відпочиваючі" Емми Штрауб. Якщо вам раптом набридне постійно розмовляти або проводити час з родичами, ця книга дозволить вам відволіктися і поринути у власний світ.

Для сімейної відпустки також відмінно підійде дитяча книга "Щоденники принцеси" Кейт Ебботт, за мотивами якої знято однойменний діснеєвський мультфільм.

Кемпінг

Розмови біля багаття, смачна їжа, особлива атмосфера, пісні під гітару, ночівля в наметі і цікава книга – приголомшливі складові кемпінгу. Кращим варіантом для такої поїздки стане "Прогулянка лісом" Білла Брайсона. Гумористична історія про пригоди головного героя Аппалачской стежці змусить вас сміятися до останньої сторінки.

Підкреслити атмосферу кемпінгу допоможуть дотепна розповідь Джерард Вудворд, "Серпень", а також книги "В диких умовах" Джона Кракауэра, і "Дика. Небезпечна подорож як спосіб знайти себе" Шеріл Стрэйд, які були екранізовані.

Звичайно ж, ви можете взяти з собою в подорож абсолютно будь-яку книгу. Але перераховані вище твори дозволять відчути поїздку в повній мірі.

Раніше портал "Знай.иа" писав про надихаючі книги, які повинен прочитати кожен мандрівник

А також розповідав про кращі книги для поїздки в Італію, Іспанію, Францію

Нагадаємо: як вибрати подорож по знаку зодіаку