Якщо ви подорожуєте Франціє, вам неодмінно варто спробувати ці страви:

1. Bouillabaisse

Найбільш рибне блюдо в світі виникло, як і більшість французьких класичних шедеврів, як страва бідної людини. Марсельські рибалки зварили для себе залишки улову, які вони не могли продати. У наш же час bouillabaisse – одне із затребуваних вишуканих страв. У ресторанах вищого класу це блюдо можуть продавати по 30 фунтів за порцію. Зазвичай його подають у двох порціях: спочатку бульйон з грінками і пряним соусом з ройли, а потім тарілка з п'яти різних сортів риби.

2. Tartiflette

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Що робить це блюдо з Савойї особливим? Картопля, бекон і цибуля, вкриті сиром Reblochon, - все це здатне відправити вас в Альпи. Кілька порцій, і ви вже спостерігаєте за дикими козами на Монблан. Це блюдо часто називають комфортною, воно теж вважається традиційним і вишуканим. Але його виникнення теж пов'язано з бідністю. У 1980 роках воно було одним з тих небагатьох страв, які могли собі дозволити жителі Савойї.

3. Cassoulet

Інгредієнти цієї страви: тушковані білі боби, ковбаса, зацукрована свинина, зверху хрустка, соковита внизу. Запікається в спеціальному горщику. Нагадує щось середнє між запіканкою і рагу.

4. Яловичина bourguignonne

Головна родзинка цієї страви – це, звичайно ж, вино бургунді. Це тушковане м'ясо у вині з цибулею, беконом і грибами. Бургунди пішли з міжнародної арени, щоб їсти, пити і насолоджуватися життям, через що і доводилося червоніти. Ну, а вам червоніти не доведеться. Просто насолоджуйтесь чудовим блюдом.

Звичайно ж, в цьому списку – далеко не всі шедеври французької кухні, які ви повинні спробувати. Але чому б не почати саме з ним?

Раніше портал "Знай.иа" писав про смачні причини відвідати Мадрид

А також розповідав про секрети бельгійської кухні

Нагадаємо: у Флоренції можна насолодитися кулінарними традиціями: вином, мистецтвом і простотою