Круїзні канікули, іноді несправедливо, часто сприймаються як шкідливі для навколишнього середовища - як з точки зору викидів, так і впливу на переповнені порти і міста. Але є прості способи, якими круїзні пасажири можуть звести до мінімуму негативний вплив.

Скоротіть милі в пошуках їжі

Заправляючись на регіональному тарифу на борту прибережної кухні Норвегії Hurtigruten, ви можете бути в безпеці, знаючи, що їжа була отримана від місцевих виробників і проїхала зовсім трошки по шляху до вашої тарілці. Приклади страв включають найрізноманітніші екзотичні страви, плюс є меню для вегетаріанців, а також традиційна кухня.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Вибирайте місцеві тури

На середземноморському круїзі багато кораблів прибуватимуть принаймні в один переповнений порт. Ви можете зайнятися благодійністю, інвестуючи свої гроші у місцеву економіку. Наприклад, під час рейсу в Хорватію ви можете спробувати тури в Дубровник, які організовує команда, яка народилася і виросла в місті.

Пориньте в океанські дослідження

Тепер ви можете познайомитися з морськими вченими і навіть допомогти їх досліджень на борту деяких рейсів з One Ocean Expeditions. Це можливо завдяки п'ятирічному партнерству з некомерційною організацією Ocean Wise. Канадська експедиційна круїзна лінія надає 120 дослідних днів на рік благодійним організаціям. Він також розширює можливості дослідних установ, щоб забезпечити виділений простір для пошуку уламків океану і микропластика. До речі, для молодих людей наукові тури можуть стати відмінним стартом успішної кар'єри.

Завчасні збори

Якщо ви плануватимете поїздку заздалегідь, ви зможете зробити добру справу. Поцікавтеся, що можна пожертвувати в місті, куди ви прямуєте, чого потребують місцеві люди. Повірте, існує безліч організацій, які цим займаються. До речі, організовуються навіть спеціальні круїзи. Наприклад, в рамках деяких круїзів можна відвідати школи, учні яких потребують канцелярії та засоби особистої гігієни.

Піклуйтеся про пляжі і океани

Хочете зіграти свою роль в очищенні океанів? Ви можете приєднатися до CLIA UK та Ірландії, крейсерскому круїзу, і взяти участь в Great British Beach Clean. В минулому році захід привернув майже 7 000 осіб. Інформація, зібрана добровольцями, допомогла привернути увагу до забруднення пластиком.

Розділіть трапезу з місцевими жителями

Якщо ви хочете отримати цінний і цікавий досвід, поспілкуйтеся з місцевими. Існує дуже цікавий сайт Eatwith, де люди пропонують різні варіанти вечерь та обідів, які інші можуть купити. Це стане відмінним варіантом для тих, хто залишається в порту на ніч. Ви можете насолодитися видом на Акрополь, Лісабон, а заодно і поспілкуватися з місцевими, посприяти збільшенню їх бюджету.

Приєднаєтеся до будівельного проекту

Волонтерство в круїзі може ґрунтуватися на добрих намірах, але він має недолік. Його суть – в тому, що мандрівники переоцінюють те, що може бути досягнуто в свій час на суші. Планування кількох ночей перебування до або після круїзу може допомогти вам чинити більший вплив. Ви могли б добровільно попрацювати з місцевими жителями протягом двох днів в рамках різних проектів.

Відмовтеся від одноразового пластику

Громадська обізнаність про споживання пластику знаходиться на високому рівні, принаймні, завдяки Blue Planet II. Ви могли б вибрати круїз, демонструє чітку прихильність до скорочення споживання пластмаси.

Подорож на невеликому кораблі

На борту найбільшого мега-корабля може розміститися 6000 чоловік. Незважаючи на жорсткі заходи з утилізації відходів, масове споживання неминуче. Подумайте про вибір одного з зростаючого числа невеликих кораблів або експедиційних рейсів, учасником яких можуть стати лише 20 пасажирів.

Догляд за тваринами

Ще раз поговоримо про волонтерство. Наприклад, якщо ви зупинитеся в Косумелі, Мексика, ви можете допомогти жителям клініки для тварин - пожертвуйте деякі життєво важливі предмети, починаючи від медикаментів по профілактиці кліщів для кішок. Крім того, ви можете приєднатися до організації, яка виступає проти жорстокого поводження з тваринами.

Ніхто не говорить, що круїзи – це погано! Але якщо постаратися, можна поєднати приємне з корисним.

Раніше "Знай.uа" розповідав про 8 міфів про подорожі наодинці, в які не варто вірити

Портал "Знай.иа" повідомляв про традиції святкування Всесвітнього дня туризму

Нагадаємо: принц Вільям розповів про свою поїздку в Африку