27 вересня в різних країнах відзначають Всесвітній день туризму. Вперше він був відсвяткований в Іспанії і 1979 році. А в Україні був закріплений в 1998 році. До речі, дата обрана не випадково. 1970 році саме 27 вересня був прийнятий Статут Всесвітньої туристської організації.

Туризм виник порівняно недавно – на початку минулого століття. Дуже швидко він став неймовірно популярним, і ця популярність продовжує зростати. По всьому світу відкриваються фірми і з'являються компанії, які займаються організацією різноманітних поїздок в різні країни.

У наш час подорожі – це не тільки спосіб цікаво провести відпустку. Це спосіб життя, це пізнання себе, інших людей і світу, розширення кругозору, вдосконалення навичок, рис характеру. І непоганий дохід для приватників і держави. Туризм сприяє всебічному розвитку людини, міст і країн.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

До Речі, він має відношення не тільки до людей, які працюють в цій сфері, але і до всіх тих, хто не уявляє свого життя без подорожей.

Традиційно у день туризму відбуваються різні активності, компанії та організації пропонують знижки і акції. Проходять презентації, з'являються нові напрямки.

Сьогодні чудовий день, щоб згадати про свої найкращі, цікаві і насичені подорожі і запланувати нову, не менш захоплюючу.

Портал "Знай.uа" розповідав про те, чому подорожі роблять нас кращими

А також про кращі хостели Іспанії, Італії та Португалії

Крім того, "Знай.uа" писав про 9 способів перебувати в безпеці під час подорожі наодинці