Сінгапур – незвичайне місто-держава, розташоване на островах у Південно-Східній Азії. Він відомий своєю суворістю і суворими законами. Чи впливає це на туристів?

Багато людей переконані в тому, що для подорожі в цю республіку з головою вистачить 3 дні. По суті, її можна без проблем обійти за один-два дні. Але насправді тут можна знайти заняття і на тиждень. Тут добре поєднуються будівлі колоніального стилю, малоповерхові будинки та сучасні високі бізнес-центри. Широкі вулиці, чисте повітря і великі будівлі роблять прогулянку досить приємною. Ви можете дістатися з Арабської вулиці у Чайнатаун приблизно за 45 хвилин, і ця ділянка в значній мірі охоплює більшу частину центральної частини міста.

Цікавим фактом є те, що на вулицях практично неможливо зустріти поліцейських. Це і пояснюється, що закони в Сінгапурі досить суворі, і з порядком все дуже строго. Тому поліцейським немає необхідності постійно патрулюватимуть на вулицях. Але це ніяк не вплине на вашу подорож.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Ви можете зайняти себе неймовірно цікавими справами:

• Відвідування Національної художньої галереї
• Плавання (в Сінгапурі дуже багато громадських басейнів)
• Перегляд гонки F1
• Похід в спа
• Підводне плавання з аквалангом
• Відвідування музею ArtScience
• Пішохідна екскурсія або екскурсія по продуктам харчування

• Відвідування зоопарку

В державі діє сувора система штрафів за порушення. За це Сінгапур жартівливо називають "Fine city" (гра слів в англ. мовою, fine – "прекрасний" і "штраф"). Вас можуть оштрафувати за розкидання сміття, куріння в громадських місцях, перехід дороги в недозволеному місці або плювок на землю. Тут дуже популярно домашнє покарання для дітей.

За більш серйозні порушення можуть застосовуватися не тільки штраф, позбавлення волі, але тілесні покарання. Забавним штрафом є той, який застосовується, якщо після того, як ви полили квіти, у страві залишилася вода. Це пояснюється тим, що вона приваблює комарів, а від них усіляко намагаються позбутися (причому, повністю). Сінгапур – це одна з небагатьох країн, в яких існує смертна кара. Вона застосовується у випадку тяжких злочинів.

Якщо ви будете поводити себе належним чином і відповідно до закону, різні штрафи обійдуть вас стороною. Головне – ознайомитися з усіма тонкощами перед поїздкою, а не під час оплати штрафу. До речі, важливим плюсом є те, що завдяки такій жорсткій системі на вулицях Сінгапуру завжди тихо, спокійно і безпечно.

Нагадаємо: Необус - спосіб подорожувати Європою за копійки

Портал "Знай.uа" розповідав про те, як подивитися головні визначні пам'ятки Праги за один день

А також писав про те, як недорого відпочити в Афінах