Кожен рік мільйони мандрівників приїжджають в Аризону, щоб власними очима побачити неймовірне творіння річки Колорадо. Дивним чином тут сформувався Гранд-Каньйон. Небагато людей знають про те, що всього за 240 кілометрів розташувався не менш красивий каньйон Антилопи. Знайти його непросто, але воно того варте, адже каньйон вважається одним з найкрасивіших у світі.

Вам доведеться подолати чималий шлях по бездоріжжю, заплатити індіанцям і навіть найняти провідника. Саме він покаже вам дорогу до, на перший погляд, непримітної в ущелині скелі. За ній ви знайдете чарівне місце.

Каньйон був створений повністю природним шляхом. Його створили вітер і вода, що утворили у величних скелях промоїну, довжина якої сягає кількох сотень метрів. З часом вона тільки удосконалилася – у ній з'явилися звивисті рельєфи. У сезон дощів каньйон продовжує наповнюватися водою, завдяки чому його вигляд постійно змінюється.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Каньйон Антилопи ділиться на дві частини – Верхній і Нижній каньйони. Величезні отвори в скелях мають різні розміри і ступінь освітлення. Нижній розташувався в земній тріщині. Щоб до нього дістатися, необхідно використовувати сходи. Маршрут більш довгий і складний, адже проходи часто дуже вузькі.

Верхній каньйон відрізняється просторістю. Він розташувався на рівні землі, завдяки чому його відвідує безліч туристів.

Побачити дивовижне природне явище можна лише у певну пору року і час доби. Вранці і опівдні у Верхній каньйон проникають сонячні промені, завдяки чому він починає грати буйством фарб – цю картину неможливо з чимось порівняти. Найкраще каньЙон освічується в період з травня по жовтень. У цей час можна дістатися і до Нижнього каньйону.

Ще раз нагадаємо, що каньйон Антилопи – одне з найкрасивіших місць на планеті, а це говорить про те, що його необхідно відвідати хоча б раз у житті!

Портал "Знай.uа" розповідав про смачні причини відвідати Мадрид

Нагадаємо про те, що приховує Саграда-Фамілія - найбільш суперечлива церква в світі

Раніше "Знай.uа" писав про найпопулярніші міфи про гірськолижному спорті хелі-скі