Брюссель був де-факто столицею Європейського співтовариства (а тепер і Європейського Союзу) протягом десятиліть і з поважної причини. Квадрати міста в стилі готики і бароко, розташовані між середньовічними вулицями, є ігровими майданчиками міжнародних політиків і авантюрних туристів.

Автентичний бельгійський тариф пропонує повну вечерю з трьох страв, а щоденні дози шоколаду і пива вартують кожного відсотка. Брюссель космополітичний і за іншими критеріями - він дійсно багатомовним (французька і голландська), і майже третина його мешканців не є бельгійцями. Багатокультурний вплив призвів до виникнення та розвитку музеїв, ринків, ресторанів та бутиків, які відіграють надзвичайно важливу роль.

Брюссель потрапив в такі рейтинги:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

• найкращі весняні вихідні
• найкращі доступні відпустки в Європі

Як заощадити в Брюсселі

Купіть карту Брюсселя. Доступна в 24-, 48 - та 72-годинних версіях, ця карта дозволить вам безкоштовно увійти в 30 музеїв, а також подарує знижки для походу в магазини, бари, ресторани, відвідування туристичних визначних пам'яток і турів.

Якщо хочете заощадити, тримайтеся подалі від трапези на Гран-Плас. Хоча знаменита площа надає прекрасні види і традиційну бельгійську плату за проїзд, місцеві жителі говорять, що площа і її оточуючі її ресторани є туристичної пасткою. Замість цього вони рекомендують прогулятися до найближчого бульвару Anspach. Тут можна теж смачно поїсти, але набагато дешевше.

Замовлення від Prix Fixe. Бельгійське харчування з трьох страв може бути досить дорогим, тому натомість, дотримуйтеся меню з фіксованою ціною. Ваш гаманець і шлунок будуть вам вдячні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Валенсія - це суміш Мадрида і Барселони

"Знай.uа" розповідав про кулінарних секрети Будапешта

Нагадаємо, Лісабон ділиться секретами: культ морепродуктів, напоїв та солодощів