Лісабон є одним з тих міст в Європі, де з легкістю можна знайти хорошу, доступну їжу. Це стосується сніданку, обіду, вечері і будь-якого перекусу. Якщо бюджет дозволяє, ви можете спробувати найкращі страви традиційної португальської кухні за 30 євро в день на людину.

Для справжнього шведського столу із стравами різної кухні вирушайте в Time Out Market. Розташований у Mercado da Ribeira в Cais do Sodre, зал харчування заповнений до країв безліччю торгових точок, де продається все, починаючи від суші і закінчуючи хамоном Іберіко. Відвідувачів тут дуже багато, але ви обов'язково повинні побачити це на власні очі.

Серед туристів популярністю користується ресторан Бельканто з двома зірками Michelin, в якому подаються дивовижні страви португальської кухні. Для того, щоб поласувати морепродуктами всією сім'єю чудово підійде Cervejaria Ramiro. Для португальців морепродукти – це цілий культ. Ви можете знайти рибу і молюсків у більшості обідніх меню і меню із закусками. Bacalhau (солона тріска) є особливо популярною традиційною португальською стравою.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Ще одна родзинка Лісабона, яку варто спробувати, - це Pasteis de nata, десерт у вигляді чашок з листкового тіста з заварним кремом. Ці смачні тістечка всюди продаються в Лісабоні. З'їдені на сніданок, в якості післяобідньої закуски або і першого і другого, паштел-де-ната, створять гарний настрій на весь день. Найвідоміші з них можна знайти в Pasteis de Belém (в однойменному районі), який почав продавати їх 200 років тому. У Лісабоні також є свій власний алкогольний напій - гинджинха - міцне вино, приготоване з вишні і цукру.

Португальці знають, як насолоджуватися кавою більше, ніж будь-який інший народ. Не думайте, що в кафе або кав'ярнях продають виключно каву. Тут також є вино, пиво, випічка і навіть повноцінне харчування. Досить легко знайти пиво менш ніж за 1 євро, навіть в деяких найбільш популярних кафе. Заманливо, чи не правда?

Раніше портал "Знай.uа" писав: Порту - рай для тих, хто любить морепродукти, вино і солодощі

"Знай.uа" розповідав про те, як недорого і смачно відпочити у Валенсії

Портал "Знай.uа" повідомляв про кулінарних секрети Будапешта: де смачно поїсти