У місцевій кухні Порту присутня безліч морепродуктів (завдяки розташуванню вздовж Атлантичного океану), яка супроводжується великою кількістю вина. Традиційні страви в Порто варіюються від Francesinha (підсмаженого м'яса, сиру та пивного соусу сендвіч, який подається з картоплею фрі) до tripas à modo do Porto (требухів, приготованих з білою квасолею, ковбасою і овочами).

Ви можете знайти апетитні страви в більшості ресторанів, але мандрівники кажуть, що Café Santiago (тільки до південно-схід від Mercado Bolhão) і Caves Da Cerveja (вздовж берегів Дору в Віла-Нова-де-Гайя) є одними з найкращих закладів, в яких можна скуштувати традиційний сендвіч Francesinhas.

Тріска (або bacalhau) також є популярною стравою в Порто - поширена приказка свідчить, що існує більше 365 способів приготування тріски. Її можна подавати з картоплею і курячим горошком (bacalhau com batata e grão), з яєчнею, картоплею і маслинами (bacalhau á Brás), або вареними томатами і часником (bacalhau portuguesa) – і це ще не всі варіанти.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

У цьому регіоні особливо популярне однойменне солодке десертне вино, порт, тому не забудьте його спробувати. Між тим, любителі солодкого повинні спробувати тістечка, морозиво або reqeijão com doce de abóbora (рікотта-пиріг - десерт з гарбузовим джемом) в будь-якій з пекарень.

У цілому, серед популярних ресторанів, які отримують схвальні відгуки від подорожуючих про соковиту португальську кухню і вражаючу атмосферу, відносяться ресторан категорії Мішлен Yeatman restaurant в Vila Nova de Gaia, Praia da Luz у Foz do Douro (на захід від центру міста) і Chez Lapin, який знаходиться на набережній неподалік від Dom Luís I Bridge

Якщо у вас невеликий бюджет, ви все одно зможете смачно поїсти ду в Порту. У багатьох ресторанах на обід пропонується pratos dia do (тарілка дня) з щоденними спеціальними стравами, включаючи свіжу рибу або м'ясні страви (а іноді і склянку вина і десерт) за встановленою ціною від € 4 EUR. Погодьтеся, це дуже приваблює!

Портал "Знай.uа" розповідав про те, як недорого відпочити у величних Афінах

"Знай.uа" повідомляв: Oktoberfest 2018: чим здивує гостей наймасштабніший фестиваль пива

Портал "Знай.uа" писав про те, чим здивує пивна столиця Європи: культура пабів і закусок у Празі