Чеські громадяни відомі тим, що вони більш формальні і обережні, ніж їхні європейські сусіди, але разом з цим вони досить доброзичливі. У багатьох барах і ресторанах Праги відвідувачі можуть ділитися столами, якщо є місце, навіть якщо вони не знають один одного. Після їжі обов'язково помістіть ножа й виделку на тарілку, якщо ви хочете, щоб офіціант забрав вашу посуд ялинку.

Кредитні карти приймаються в більшості закладів по всій Празі. Чайові від 10 до 15 відсотків - це звичайна практика для гарного обслуговування, але пам'ятайте про те, щоб ви повинні передати чайові персоналу, а не залишати їх на столі. Як і в багатьох європейських містах, місцеві жителі Праги люб'язно відносяться до мандрівників, які намагаються розмовляти чеською мовою. Тому перед поїздкою варто купити розмовну книгу.

Кулінарний світ Праги

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Чеська кухня не так відома або популярна, як кухня сусідніх країн, але це не робить її менш смачною. За свою більш ніж 1100-літню історію Чехія потрапила під вплив таких країн, як Німеччина, Австрія та Польща. Типові страви складаються з великої кількості м'яса разом з соусом і knedlíky (хлібні пельмені). Таке поєднання представлене і в одній з типових чеських страв, svícková, яка також включає рослинний вершковий соус, збиті вершки і журавлинний соус.

Ви також можете скуштувати популярні страви вуличної їжі, наприклад, bramboráky (картопляні млинці). Якщо ви обожнюєте солодке, вам варто спробувати унікальні чеські страви, такі як ovocné knedlíky (свіжі фруктові пельмені, увінчані сирним сиром) і перники (пряники).

Один з найважливіших символів празької культури - це пиво. Чехію часто називають найбільш пивною країною в світі і не даремно – пиво в цій країні дійсно чудове. Культура пабів тут дуже важлива. Пам'ятайте, що після того, як ви почнете замовляти їжу і напої, вам будуть приносити напої до того часу, поки ви не попросіть персонал припинити або принести рахунок.

Нагадаємо про Бюджетний відпочинок в Європі: найдешевші країни для подорожей

Портал "Знай.uа" писав про Oktoberfest 2018: чим здивує гостей наймасштабніший фестиваль пива

Як повідомляв раніше "Знай.uа", існує Шлях до довголіття: які продукти продовжують життя