Греки відомі своєю гостинністю до відвідувачів, а Афіни вважаються дружнім туристичним напрямком. Розуміння грецького етикету допоможе вам краще взаємодіяти з жителями і вписатися в суспільство.

Мовний бар'єр - одна з найбільших проблем для відвідувачів. Грецька мова є офіційною мовою Афін, і, хоча в більшості туристичних районів можна знайти людей, які розмовляють англійською мовою, завжди корисно мати при собі грецький розмовник або словник. Розуміння мови тіла також допоможе вам краще взаємодіяти з афінянами. Звертайте увагу на жести; наприклад, сигнал для «ОК» - використання великого пальця і вказівного пальця в Греції образливий. У греків «так» - невеликий спадний кивок - і «немає» - невеликий верхній кивок - інакше, ніж у інших народів.

Що поїсти

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

У Центральних Афінах є різні заклади, починаючи від традиційних ресторанів, які зазвичай розташовані в старих районах біля підніжжя Акрополя, і закінчуючи елітними закладами в Колонакі. Якщо ви шукаєте відмінну їжу далеко від туристичної натовпу, вирушайте в тихі квартали: Кукаки, Мец або Панграті.

Обов'язково спробуйте автентичну грецьку кухню. Популярністю користуються традиційні страви: мусака (баранина і баклажани в соусі бешамель), сувлакі (шашлик і смажена баранина, свинина або коза, загорнуті в лаваш і зазвичай покриті салатом, помідорами і соусом з йогурту, цацики) і баклава (подрібнені горіхи і мед в филловом тесті). Ви можете спробувати ці та інші місцеві страви в популярних місцях, таких як традиційний ресторан Lithos, Oineas і Psaras, який є найстарішим рестораном в Плаці. За бажанням можете відвідати дорожчі ресторани, з яких відкривається чудовий вигляд.

Морепродукти теж є невід'ємною частиною афінської кухні. Найкращі ресторани, орієнтовані на морепродукти, розташовані не тільки в центрі міста, а і в рибальської гавані Микролимано.

Зверніть увагу на те, що всі рахунки в ресторанах і барах включають в себе 16-відсоткову плату за обслуговування, тому чайові не потрібні. Але при оплаті готівкою суму зазвичай прийнято округляти.

Раніше "Знай.uа" повідомляв: Хели-скі в Новій Зеландії: найпопулярніші міфи про гірськолижному спорті, в які не варто вірити

Нагадаємо, Мандрівникам на замітку: складено рейтинг найкращих авіаліній світу 2018

Портал "Знай.uа" розповідав про Бюджетному уїк-енд: як з'їздити в Європу за копійки