Октоберфест – це 16-18-денний фестиваль пива, який щорічно проходить у Мюнхені з кінця вересня до перших вихідних в жовтні. Все почалося, коли принц Людвіг одружився з принцесою Терезі 12 жовтня 1810 року. Жителі Мюнхена були запрошені на торжество на полі перед містом, які місцеві жителі називають «Wies'n» («трава») – звідси й походить друга назва фестивалю.

Чого очікувати від Октоберфесту

Октоберфест – дикий, запальнтй захід. Щорічно фестиваль відвідує близько 7 мільйонів людей, 85% з яких – німці! Практично всі учасники одягнені в традиційний баварський одяг (lederhosen для хлопців, dirndls для дівчаток). Вони відмінно проводять час і п'ють дуже багато пива.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Серед спеціально обладнаних наметів можна відчути атмосферу традиційного Октоберфесту. Це весела музика, безліч різних закусок, доброзичливих людей, великих кухлів пива і відмінний настрій, яке породжує дружбу і радість! Поза пивними наметами панує атмосфера карнавалу. Буквально. Тут є атракціони, різноманітні розваги, і навіть будинками з привидами.

На перший погляд це схоже на американський тематичний парк. Але яскраві вбрання і пивні ріки не дозволять вам забути про те, що ви перебуваєте в Німеччині.

Цікавим фактом є те, що місцеві приходять на Октоберфест всього на один день, і цього цілком достатньо. Вони не розуміють, як туристи можуть розважатися тут мінімум 5 днів поспіль. Вибір за вами, адже все залежить від вашої любові до пива.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандрівникам на замітку: складено рейтинг найкращих авіаліній світу 2018

Нагадаємо, що Україна і Грузія підписали доленосний документ: що чекає туристів

Раніше "Знай.uа" писав: Хелі-скі в Новій Зеландії: найпопулярніші міфи про гірськолижний спорт, в які не варто вірити