Багато людей відмовляються від вживання картоплі через страх перед зайвими калоріями. Чи справді картопля може спричинити ожиріння?
Дієтологи стверджують, що за своїми якостями картопля не поступається пшеничній та кукурудзяній крупам. Страви з картоплі вирізняються високим вмістом вуглеводів, клітковини, рослинного білка, вітамінів та головного мінералу - кальцію.
Основна складова картоплі - крохмаль, тобто в чистому вигляді - вуглеводи. При низькому фізичному навантаженні вони перетворюються на жири, що призводить до збільшення маси тіла. Але якщо ви будете активними та рухливими, то жири спалюватимуться повністю.
На думку дієтологів, повна відмова від вживання картоплі - це велика помилка. Збільшення ваги відбувається не за рахунок картоплі як такої, а через те, що додається в страви: сіль, вершки, вершкове масло, рослинна олія. Отже, головне - навчитися готувати картоплю правильно та смакувати нею на здоров’я.
Запечена картопля вважається найкориснішою. Вона зберігає майже всі свої корисні речовини, а от присмажені картопля втрачає поживні цінності.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Варена картопля сприяє швидкому відновленню втраченої енергії, нормалізує обмін речовин, роботу шлунку, судин та печінки. Обирайте у магазинах маленькі бульби картоплі, адже у ній міститься більше корисних речовин, ніж у великих.
Не зберігайте картоплю тривалий час у холодильну, адже овочі краще їсти свіжими. Крім того, найкраще вживати картоплю на обід, адже вона вважається важкою стравою.
Раніше портал "Знай.ua" розповідав про те, чим шкідлива картопля з холодильника.