На сайті Ради з'явився текст нового Трудового кодексу (законопроект №2708). Про його основні новації розповів керуючий партнер ЮФ Legal House Руслан Редька, передає UBR.

Підставою для виникнення трудових відносин буде тільки трудовий договір, який підписується в письмовому або електронному вигляді. Законопроект передбачає нові види трудових договорів: безстроковий; строковий; короткостроковий; сезонний; з нефіксованим робочим часом; учнівський; з домашнім працівником.

Законопроект передбачає можливість дистанційної роботи за погодженням сторін. При цьому загальна тривалість робочого дня не може перевищувати нормальну тривалість робочого часу.

Працівники, фото freepik

У Сімейному кодексі з'явиться можливість використання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку кожним з батьків.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Крім того, передбачена відповідальність для працівників, які працюють неофіційно. Такі особи втрачають право на отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття, а також право на пільги або використання субсидії на оплату комуналки протягом двох років з дня вступу в законну силу рішення суду.

Плюсом є те, що відпустки за власний рахунок збільшиться з 15 до 30 календарних днів на рік. Негативним моментом можна назвати скорочення обов'язкових вихідних днів з 42 до 24 годин.

Нагадаємо, зарплати українців підвищать з 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, Мілованов назвав кількість українських "нелегалів".

Також портал Знай.uа писав, за що і на скільки будуть штрафувати роботодавців.