Міністерство економічного розвитку і торгівлі України планує по-новому звільняти працюючих українців. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці глави Мінекономрозвитку Тимофія Мілованова.

За його словами, законопроект невдовзі винесуть на розгляд уряду, у документі про працю здебільшого змінили порядок звільнення працівника за ініціативою роботодавця.

За новим ТК, про рішення розірвати трудовий договір, роботодавець повинен повідомити працівника у строк від 15 до 90 днів, залежно від періоду роботи працівника.

Працівники, unsplash

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показати ще

Нині діє єдина норма повідомлення працівника про скорочення за два місяці (тобто 60 днів).

Згідно із новим проектом трудового кодексу ця норма залишається тільки для тих працівників, які пропрацювали більше 5 років. Для основної маси працівників строк попередження зменшується в два рази - до 30 днів.

Змінено норму законопроекту, що "Трудовий договір може бути розірвано за ініціативою роботодавця у зв'язку з порушенням працівником умов трудового договору більше двох разів протягом 180 календарних днів".

У працівників, звільнених за даною статтею, великі шанси виграти справу в суді.

У новому Трудовому Кодексі цю норму прописують більш детально. Причому детально прописано умови припинення трудового договору, що полегшує роботодавцю завдання звільнити працівника, чиєю роботою він задоволений.

Нагадаємо, що українців можуть звільнити у будь-який момент, нові правила вже в дії.

Як повідомляв портал Знай.ua, десятки тисяч українців змушені зимувати без субсидій: у Кабміні пояснили, чому так відбувається.