Вчені склали список небажаних звичок у щоденному харчуванні. Всі вони пов'язані як з незначними порушеннями травлення, так і з появою ожиріння і діабету.
Жувати жуйку
Жувальна гумка стимулює виділення травного соку і, відповідно, викид соляної кислоти в шлунку. У кращому випадку, ви відчуєте дискомфорт, у гіршому - заробите гастрит.
Експерти радять використовувати жувальну гумку протягом 10 хвилин після їжі - це сприятиме активному травленню.
Робити салати на швидку руку
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Погано помиті овочі різко підвищують ризик інфікування небезпечними бактеріями (наприклад, сальмонелою) і паразитами (глисти). Лікарі підкреслюють, що саме вони у великій кількості мешкають на поверхні плодів. Просто обполоснути овоч під струменем води - недостатньо! Необхідно ретельно мити рослинну продукцію.
Їсти рідкі яйця
Якщо вживати рідкі яйця, є ризик постраждати через сальмонелу. При потраплянні в організм людини ці бактерії викликають симптоми гострого отруєння: з'являються блювота, пронос, слабкість, пропасниця. Сальмонели можуть міститися як в курячих яйцях, так і в самій курятині.
Медпрацівники кажуть, що сальмонела руйнується під дією високої температури протягом 10 хвилин і більше.
Мити посуд губкою
У тих випадках, коли посуд миється губкою, а потім протирається кухонним рушником, – він, як не дивно, може стати ще бруднішим, ніж був. Всьому виною – мікроорганізми, якими кишать і губки, і рушники.
Якщо користуєтесь губкою, то посуд наприкінці миття краще просто обполіскувати, не доторкаючись до нього більше нічим.
Перекушувати між прийомами їжі
Є популярна думка про те, що їсти потрібно часто. Але вчені наполягають: між прийомами їжі має бути перерва в 2-3 години, якщо трапеза була легкою, а при більш щільному прийомі їжі – всі 4-5 годин.
Часті перекуси зношують підшлункову залозу та інші органи.
Їсти на дивані або на ліжку
Лікарі стверджують, що вкрай небезпечно приймати їжу, коли тіло знаходиться в положенні, близькому до горизонтального. Це загрожує закидом вмісту шлунка в стравохід, виникненням відрижки і печії. Також пошкоджуються слизові оболонки стравоходу, які травмуються соляною кислотою шлункового соку.
За словами експертів, після прийому їжі корпус тіла повинен знаходитися у вертикальному положенні не менше години.