Вчені склали список небажаних звичок у щоденному харчуванні. Всі вони пов'язані як з незначними порушеннями травлення, так і з появою ожиріння і діабету.

Жувати жуйку

Жувальна гумка стимулює виділення травного соку і, відповідно, викид соляної кислоти в шлунку. У кращому випадку, ви відчуєте дискомфорт, у гіршому - заробите гастрит.

Експерти радять використовувати жувальну гумку протягом 10 хвилин після їжі - це сприятиме активному травленню.

Робити салати на швидку руку

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Погано помиті овочі різко підвищують ризик інфікування небезпечними бактеріями (наприклад, сальмонелою) і паразитами (глисти). Лікарі підкреслюють, що саме вони у великій кількості мешкають на поверхні плодів. Просто обполоснути овоч під струменем води - недостатньо! Необхідно ретельно мити рослинну продукцію.

Їсти рідкі яйця

Якщо вживати рідкі яйця, є ризик постраждати через сальмонелу. При потраплянні в організм людини ці бактерії викликають симптоми гострого отруєння: з'являються блювота, пронос, слабкість, пропасниця. Сальмонели можуть міститися як в курячих яйцях, так і в самій курятині.

Медпрацівники кажуть, що сальмонела руйнується під дією високої температури протягом 10 хвилин і більше.

Мити посуд губкою

У тих випадках, коли посуд миється губкою, а потім протирається кухонним рушником, – він, як не дивно, може стати ще бруднішим, ніж був. Всьому виною – мікроорганізми, якими кишать і губки, і рушники.

Якщо користуєтесь губкою, то посуд наприкінці миття краще просто обполіскувати, не доторкаючись до нього більше нічим.

Перекушувати між прийомами їжі

Є популярна думка про те, що їсти потрібно часто. Але вчені наполягають: між прийомами їжі має бути перерва в 2-3 години, якщо трапеза була легкою, а при більш щільному прийомі їжі – всі 4-5 годин.

Часті перекуси зношують підшлункову залозу та інші органи.

Їсти на дивані або на ліжку

Лікарі стверджують, що вкрай небезпечно приймати їжу, коли тіло знаходиться в положенні, близькому до горизонтального. Це загрожує закидом вмісту шлунка в стравохід, виникненням відрижки і печії. Також пошкоджуються слизові оболонки стравоходу, які травмуються соляною кислотою шлункового соку.

За словами експертів, після прийому їжі корпус тіла повинен знаходитися у вертикальному положенні не менше години.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", група лікарів вирішила пояснити, чим загрожує прийом душа в спекотну погоду.