Фахівцям NASA вдалося зафіксувати астероїд 2019 KH1, який рухається по небезпечною траєкторії. Вони відзначають, що його швидкість і напрямок свідчать про те, що він наблизиться до Землі вже 2 червня.

Спостерігачі, які зафіксували небесне тіло, стверджують, що астероїд максимально наблизиться до Землі в 09:10 у неділю, 2 червня.

У момент зближення швидкість величезного астероїда досягне 18,52 км/с. KH1 відноситься до небесних тіл класу Apollo, які назвали в частину астероїда 1862.

Відомо, що подібні навколоземні об'єкти рухаються по внутрішнім колах Сонячної системи, тобто в межах астроидного поясу між Юпітером і Марсом. Астрофізики припускають, що його діаметр може досягати 50 метрів.

Популярні новини зараз

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток

Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури

"Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному

Показати ще

Раніше повідомлялося, що вчені занепокоєні тим, що видобуток корисних копалин в космічному просторі може виснажити ресурси Солнечной системи.

Після створення самої важкої ракети-носія SpaceX Falcon Heavy людство може отримати доступ до 45% астероїдів, які мають цінні корисні копалини.

Ідея видобутку корисних копалин з космічних об'єктів — не нова, але зараз з'явилися реальні технічні засоби для того, щоб здійснити це в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, вогненна куля знищить Землю за лічені години.

Як повідомляв Знай. ua, опубліковано відео падіння на Землю 500-кілометрового астероїда.

Також Знай. ua писав, що гігантський метеорит загрожує цілого континенту, 40 тонн проти мільйонів людей.