Вчені повідомили про нову загрозу для Землі. До планети наближається неймовірно небезпечне космічне тіло Asteroid 2019 GC6. Воно має значні розміри – вчені відзначили, що такі масштабні астероїди дуже рідко наближаються настільки близько. Небесна скеля пролетить біля Землі зі швидкістю понад 12570 миль на годину. За прогнозами, це має статися 18 квітня.

Астероїд

Траєкторія польоту проходитиме на відстані близько 300 тисяч кілометрів від Землі. Це на цілих 80 тисяч кілометрів ближче до планети, ніж Місяць.

Експерти повідомили, що діаметр небесної скелі становить приблизно 18-40 метрів. На думку фахівців, швидкість астероїда досягає 5 кілометрів в секунду.

астероїд

Популярні новини зараз

Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показати ще

Вчені NASA створили комп'ютерну модель напрямку польоту космічного тіла. Вони відзначили, що Asteroid 2019 GC6 не є потенційно небезпечним для Землі – зіткнення не відбудеться. Він пролетить на безпечній відстані від планети.

Неозброєним оком побачити рух космічного тіла не вдасться. Це можна буде зробити лише з допомогою спеціального обладнання.

Вчені відзначили, що даний астероїд вдвічі більший за метеорит, який впав на Челябінськ в 2013 році.

Челябінський метеорит

Якщо траєкторія астероїда раптово зміниться, він все ж може впасти на Землю. І наслідки події будуть катастрофічними. Розміри і швидкість небесної скелі зроблять її справжнім убивцею, людству не врятуватися.

Раніше портал "Знай.uа" писав: "Астероїд Судного дня" подарував астрономам неймовірний сюрприз, знайдені сліди. Зонд НАСА допоміг вченим виявити воду на найнебезпечнішому астероїді Сонячної системи.

Читайте також: до Землі несеться гігантський астероїд, це 30 кілометрів руйнування. Якщо величезна небесна скеля впаде на планету, кінця світу уникнути не вдасться.

Як повідомлялося, космос здригнувся від вибуху, японський зонд бомбардував астероїд Рюгу. Бомба, скинута Хаябуса-2, утворила на астероїді величезний кратер