Різдвяний стіл українців традиційно прикрашає найголовніша страва свята - кутя. У різних регіонах України її готують по-своєму, але обов'язковими залишаються три основних інгредієнта: крупа, мед і мак.
Про це повідомляє "Обозреватель".
Варто відзначити, що у кожної господині знайдеться свій рецепт страви.
Головна особливість цієї страви - інгредієнти можна сміливо замінювати: наприклад, замість пшениці можна взяти рис, замість волоських горіхів мигдаль, мед можна замінити цукровим сиропом або варенням.
Кутя з пшениці з цукатами
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Складові:
2 склянки пшениці,
50 г сухофруктів або цукатів (на ваш смак),
½ склянки волоських горіхів,
мед
кориця
Для того щоб приготувати таку кутю необхідно помити пшеницю . Варити на воді на повільному вогні 2 години. У 4 ст. л. води розмішати мед за смаком, залити пшеницю медовим сиропом на 30 хв. Горіхи трохи подрібнити і обсмажити. Додати до пшениці цукати, сухофрукти, горіхи, корицю і добре перемішати.
У скільки обійдеться українцям приготування куті.
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як приготувати кутю швидко і смачно.