Існує чимало хибних уявлень про їжу, які більшість з нас сприймають за правду.

Портал Adme розвіяв найпоширеніші міфи, і чимало фактів стали справжньою несподіванкою.

1. Чому бальзамічний оцет такий дорогий

Насправді оригінальний бальзамічний оцет – це уварений до густого сиропу сік винограду, витриманий у бочках щонайменше три роки, а елітні сорти – і сто років. Тому ціна на такий продукт апріорі не може бути низькою

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

2. ГМО-продукти дозволені в більшості країн світу

Вчені не змогли знайти якихось серйозних доказів стосовно шкідливості генномодифікованих культур перед звичайними. Найбільш поширені ГМО – соя, кукурудза, бавовник, рапс і цукровий буряк.

3. Печиво з пророцтвами придумали не китайці

Насправді його створили у Сан-Франциско американці японського походження.

4. Справжній соус васабі можна скуштувати лише в Японії

Саме в цій країні васабі вирощують в особливих умовах: в проточній воді і при температурі 10-17 градусів. Коріння васабі можна вживати у віці 3-4 роки, а коштує воно – понад 200 євро за кілограм. Тож поза межами Японії найчастіше імітують васабі, використовуючи хрін, спеції та харчові барвники.

5. Європейці їдять комах

Барвник кармін, що означається ще як E120, використовують для надання продуктам червоного кольору. Його виробляють з кармінової кислоти, яку дають самки кошенілі.

6. Томатний кетчуп виготовляють не лише з помідорів

Для виробництва цього популярного продукту часто використовують яблучне пюре, загусники, барвники та інші добавки, тобто дешевші інгредієнти. Тут слід дивитися на колір, аби розпізнати підробку. У справжнього томатного кетчупу він червоний або темно-червоний. Крім того, він не повинен бути дуже рідким.

7. Дірочки в крекерах – не для краси

Насправді їх роблять, аби випустити з тіста зайве повітря, інакше печиво не буде тонким і хрустким.

8. Канола і рапсове масло – однакові продукти

Канола від звичайного рапсового масла відрізняється лише зниженим (не більше 2%) вмістом ерукової кислоти, яка не тільки негативно впливає на смакові якості продукту, але ще і є токсичною для серцевого м'яза.

9. Жувальні гумки мають спільний інгредієнт з поліролем для автомобілів

До складу жувальних цукерок входить карнаубський віск, яким полірують автомобілі. Його отримують з листя пальмового дерева.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, яких продуктів краще уникати перед сном.