Ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна" поділився рецептом фірмової випічки.
Олексій Суханов готує кекс з дріжджового тіста, додаючи в начинку родзинки, фініки, горіхи, цукор і мелену корицю.
Мармуровий кекс
Інгредієнти:
100 г вершкового масла
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
1 ст. л. цукру
500 г борошна
20 г пресованих дріжджів
щіпка солі
1 яйце
250 мл молока
0.5 ч. л. меленого анісу
рослинна олія
Для начинки:
ізюм
нарізані фініки
коньяк
100 г вершкового масла
горіхи
2 ст. л. цукру
мелена кориця
Рецепт приготування:
1. Родзинки і фініки миєму і замочуємо в коньяку.
2. Дріжджі кришимо в миску, заливаємо теплим молоком, додаємо столову ложку цукру і добре перемішуємо. Додаємо яйце, аніс і м'яке вершкове масло, ще раз перемішуємо.
3. Всипаємо борошно і ретельно вимішуємо. Залишаємо тісто на годину, щоб воно підійшло. Обминаємо тісто і ставимо ще підійти.
4. Для начинки розтоплюємо вершкове масло, додаємо замочені сухофрукти і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
5. Тісто розгортаємо в пласт. Викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи по всьому тісту. Посипаємо цукром, колотими горіхами і корицею. Звертаємо все в рулет.
6. Форму для кексу з отвором в центрі змащуємо олією і викладаємо тісто.
7. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 45-50 хвилин. Перед подачею кекс остуджуємо і ріжемо на шматки.
Дивіться: "Німецький маковий пиріг" - ще один рецепт від Олексія Суханова
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Google створив найсмачніше у світі печиво. Дослідницька група Google, яка працює над використанням штучного інтелекту в практичних цілях, вирішила задіяти цю технологію для незвичайного завдання. За допомогою ШІ фахівці створили рецепт для приготування найсмачнішого в світі шоколадного печива.
Спочатку дослідники застосували байєсівські методи оптимізації, щоб підібрати інгредієнти на основі вже існуючих рецептів. Після цього, вони порівняли смак отриманого продукту з безліччю видів шоколадного печива з магазинів і виставили оцінки в числовому форматі.
Завдяки цим даним, ШІ скоригував поєднання компонентів і запропонував новий рецепт. Повторивши цю процедуру кілька десятків разів, ентузіасти змогли отримати дійсно смачне печиво.