Ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна" поділився рецептом фірмової випічки.

Олексій Суханов готує кекс з дріжджового тіста, додаючи в начинку родзинки, фініки, горіхи, цукор і мелену корицю.

Мармуровий кекс

Інгредієнти:

100 г вершкового масла

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

1 ст. л. цукру

500 г борошна

20 г пресованих дріжджів

щіпка солі

1 яйце

250 мл молока

0.5 ч. л. меленого анісу

рослинна олія

Для начинки:

ізюм

нарізані фініки

коньяк

100 г вершкового масла

горіхи

2 ст. л. цукру

мелена кориця

Рецепт приготування:

1. Родзинки і фініки миєму і замочуємо в коньяку.

2. Дріжджі кришимо в миску, заливаємо теплим молоком, додаємо столову ложку цукру і добре перемішуємо. Додаємо яйце, аніс і м'яке вершкове масло, ще раз перемішуємо.

3. Всипаємо борошно і ретельно вимішуємо. Залишаємо тісто на годину, щоб воно підійшло. Обминаємо тісто і ставимо ще підійти.

4. Для начинки розтоплюємо вершкове масло, додаємо замочені сухофрукти і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

5. Тісто розгортаємо в пласт. Викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи по всьому тісту. Посипаємо цукром, колотими горіхами і корицею. Звертаємо все в рулет.

6. Форму для кексу з отвором в центрі змащуємо олією і викладаємо тісто.

7. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 45-50 хвилин. Перед подачею кекс остуджуємо і ріжемо на шматки.

Дивіться: "Німецький маковий пиріг" - ще один рецепт від Олексія Суханова

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Google створив найсмачніше у світі печиво. Дослідницька група Google, яка працює над використанням штучного інтелекту в практичних цілях, вирішила задіяти цю технологію для незвичайного завдання. За допомогою ШІ фахівці створили рецепт для приготування найсмачнішого в світі шоколадного печива.

Спочатку дослідники застосували байєсівські методи оптимізації, щоб підібрати інгредієнти на основі вже існуючих рецептів. Після цього, вони порівняли смак отриманого продукту з безліччю видів шоколадного печива з магазинів і виставили оцінки в числовому форматі.

Завдяки цим даним, ШІ скоригував поєднання компонентів і запропонував новий рецепт. Повторивши цю процедуру кілька десятків разів, ентузіасти змогли отримати дійсно смачне печиво.