Вчені зазначають, що головною причиною передчасного старіння є спосіб вашого життя, а не генетика.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
Зокрема, дослідники відзначають, що згідно результатів численних наукових досліджень, продовжити вашу молодість у більшій мірі допоможе правильне та здорове харчування та регулярна фізична активність.
Так, уповільнити процес старіння вашого організму допоможуть звичайні та здорові продукти харчування. Зокрема, йдеться про високий вміст білка та жирний кислот омега-3 в жирних сортах рибних продуктів. Крім того варто відзначити, що здорове харчування корисне не тільки для серця та нервової системи, але і для шкіри та волосся. Вчені вже довели, що регулярне споживання риби дійсно знизить ризик передчасного старіння та продовжує молодість вашого організму.
Більше того провідні дієтологи рекомендують віддавати перевагу саме дикій рибі, щоб уникнути токсинів та небезпечних шкідливих речовин.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Крім того вчені зазначають, що не лише вживання риби допоможе перебороти передчасне старіння, а й інші здорові продукти харчування.
Кокосова олія містить жирні кислоти, які підвищують імунітет, а також допомагають організму краще засвоювати живильні речовини. Крім того, дослідження вчених показують, що вживання кокосового масла знижує відчуття голоду і є ефективним продуктом для зниження і контролю ваги.
Авокадо сміливо можна віднести до продуктів, що уповільнюють старіння. Високий вміст корисних жирів і антиоксидантів сприяють зниженню рівня холестерину, перешкоджають старінню, підвищують увагу і позитивно впливають на роботу мозку.
Хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, капуста, брюссельська капуста, кольорова капуста, багаті клітковиною і антиоксидантами. Дослідження Американського інституту досліджень раку показують, що вживання хрестоцвітних овочів знижує ризик розвитку раку, а також запобігає ушкодженню клітин і стимулює процеси природної детоксикації організму, перешкоджаючи передчасному старінню.
Варто відзначити, що сніданок — це найважливіший прийом їжі, тому він повинен бути корисним, пробуджувати організм, задавати настрій робочого дня. З'ясувалося, що саме вівсянка є одним з кращих варіантів, який ви можете вибрати. Ця крупа володіє високим вмістом водорозчинних волокон і складних вуглеводів, які регулюють рівень глюкози в крові, а також процес травлення. Каша також містить численні вітаміни і мінерали, такі як магній, біотин, мідь, вітамін Е і В1 і навіть 6 г білка в порції.
Вівсянка виготовляється з вівсяних зерен. Вона стала популярною в кінці 1980-х років, коли вчені з'ясували, що вона знижує ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину.
Каша готуватися різними способами, наприклад, її додають у чіпси і десерти, коктейлі, білкові сніданки. Також ця їжа особливо корисна дітям.
Регулярне споживання вівса призводить до втрати ваги з-за високого вмісту клітковини, що також дає відчуття ситості. Овес знизить тягу до цукру для любителів солодкого і спайки цукру в крові.
Бюджетне здорове харчування: топ дешевих і дуже корисних продуктів