Як відомо, Пасха в Греції — це сповнене радості і любові до ближнього свято. Для греків це не тільки релігійне, але й світське свято, ідея якого заснована на прагненні до воскресіння, пробудженню.

Відзначимо, що в Греції Великдень прийнято відзначати іскрометними феєрверками, запальними танцями, приємними подарунками, баранчиком на рожні і чудовою домашньою випічкою, а також суто національними традиціями. Про це пише Clutch.

Грецький великодній хліб називається цурекі. На Великдень він стоїть на кожному святковому столі, як і паска у нас. Греки досі дотримуються традицій і печуть цурекі виключно вдома.

Перед тим, як розрізати його, у них прийнято всією сім'єю дякувати Богові за те, що він послав їм цю їжу і просити про те, щоб наступний Великдень усі члени сім'ї знову зустріли за одним столом.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Інгредієнти для цуреки:

апельсин (цедра) – 1 шт.

яйце (жовток) – 1 шт.

дріжджі свіжі – 60 г

цукор – 100 г

борошно – 1 кг

яйця варені – 5 шт.

тепла вода – 1 стакан

олія рослинна

молоко – 120 г

кунжут (насіння) – 200 г

сіль – 1 щіпка

Для прикраси: кунжут (насіння)

Як приготувати цурекі:

1. Розвести дріжджі з молоком і цукром, дати підійти 10 хвилин. Додати 125 г борошна, розмішати, поставити в тепле місце, накрити рушником. Залишити на ніч.

2. На наступний день перемішати опару з залишилася борошном, додати сіль, натерту цедру, теплу воду. Вимісити тісто в протягом 30 хв. Відділити 2/3 тіста, сформувати з нього довгий гладкий батон товщиною 5 см.

3. Деко змастити маслом, посипати кунжутом. Викласти тісто на деко.

4. З решти тіста скачати 2 тонких валика такої ж довжини, як батон на деку. Обваляти валики в кунжуті і викласти навколо батона, притискаючи, щоб тісто скрепилось.

5. Яйця похило вкласти в тісто. Змастити пиріг яєчним жовтком, посипати кунжутом. Дати підійти 3 години в теплому місці.

6. Розігріти духовку до 200°С. Випікати пиріг в духовці близько 1 години.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, у скільки обійдеться киянам великодній хліб на свято.