Вже завтра, 8 квітня, а це означає, що українці будуть відзначати світле православне свято - Великдень.

Для багатьох господинь приготування святкового десерту - справжнє випробування. Але, на щастя, у світі сучасних технологій, на допомогу приходить мультиварка!

Cosmopolitan пропонує 3 найсмачніших рецепту паски в мультиварці.

АПЕЛЬСИНОВА ПАСКА

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Показати ще

Інгредієнти для тіста:

  • пшеничне борошно - 450 г
  • яйце - 4 шт.
  • цукор - 1 склянка
  • вершкове масло - 100 г
  • апельсиновий сік - 3 ст. л.
  • цедра одного апельсина, сіль - 1/2 ч. л.
  • ванілін - 1 пакетик
  • цукати або родзинки - за бажанням.

Інгредієнти для глазурі:

  • охолоджений білок 1 яйця
  • цукрова пудра - 1/2 склянки
  • лимонний сік - 1/2 ч. л.

Рецепт:

1) Просійте борошно в глибоку миску;

2) Додайте сіль, ванілін і сухі швидкодіючі дріжджі. Добре перемішайте сухі інгредієнти;

3) В окремому посуді збийте яйця з цукром;

4) Зніміть цедру з апельсина і вичавіть сік з однієї його половини;

5) З'єднай яєчно-цукрову масу з борошном, соком і цедрою апельсина, перемішайте;

6) Додайте розм'якшене вершкове масло і замісити тісто;

7) Коли тісто буде тугим, починайте замішувати руками;

8) Замісивши тісто, відправте його назад в миску, попередньо змащену маслом. Укутайте тісто і поставте в тепле місце на 2 години, щоб воно підійшло;

9) Коли тісто підійшло, в нього можна додати цукати або сухофрукти;

10) Змастіть чашу мультиварки маслом, відправте туди тісто. Закрийте кришку мультиварки і поставте режим підігріву на 2-3 хвилини. Потім вимкніть мультиварку і залиште тісто підходити на 30 хвилин;

11) Поставте режим "піч" на 45-50 хвилин, а температуру - на 150 градусів;

12) Готову паску обережно дістаньте з чаші і дайте йому охолонути;

13) Приготуйте глазур, збивши віночком яєчний білок з цукром і лимонним соком;

14) Прикрасьте остиглий паска глазур'ю.

Паска на жовтках в мультиварці

Інгредієнти для тіста:

  • борошно 550 г
  • молоко - 250 мл
  • жовтки - 4 шт.
  • вершкове масло - 130 г
  • цукор - 150 г, сіль - 1/2 ч. л.
  • швидкорозчинні дріжджі - 3 1/2 ч. л.
  • ванілін - на кінчику ножа
  • Мармелад, родзинки, цукати, горіхи - за бажанням.

Для глазурі:

  • вершковий сир - 150 г
  • цукрова пудра - 150 г
  • вода - за необхідності
  • Кондитерська посипання для прикраси.

Рецепт:

1) У глибоку миску просійте борошно і додайте швидкодіючі дріжджі, добре вимішайте;

2) Розітріть жовтки і цукор. Додайте розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Додайте сіль і ванілін. Збийте масу міксером до легкої піни;

3) Поступово вводите борошно і цукати, помішуючи масу ложкою. Замісіть м'яке тісто і скачайте його в кулю, накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце на 2 години;

4) Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом. Тісто відправте в чашу, розмістивши його по центру дна. Закрийте кришку і вимкніть режим "Підтримання тепла" на 10 хвилин. Після чого вимкніть і залиште тісто в мультиварці підходити на 30-40 хвилин;

5) Через 40 хвилин увімкніть режим "Випічка", час приготування: 1 годину 20 хвилин. Залиште паска випікатися;

6) Готову паску вийміть з мультиварки і залиште остигати;

7) Приготуйте глазур і змастіть нею верхівку паски. Прикрасьте кольоровою присипкою.

Паска без дріжджів в мультиварці

Інгредієнти для тіста:

  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 1 1/2 склянки
  • розтоплене вершкове масло - 200 г
  • фруктовий або натуральний йогурт - 2 склянки
  • борошно - 4 склянки
  • розпушувач - 2 ч. л.
  • Родзинки, курага або цукати - за бажанням.

Для глазурі:

  • яєчний білок
  • цукрова пудра - 200 г
  • Прикраси для паски.

Рецепт:

1) Змішайте всі сухі інгредієнти - борошно, цукор і розпушувач. Кількість цукру залежить від того, який йогурт ви будете використовувати;

2) В іншій мисці з'єднайте всі рідкі інгредієнти - йогурт, яйця і ррастопленное вершкове масло;

3) З'єднайте вміст обох мисок і додайте сухофрукти;

4) Формочки змастіть маслом, наповніть їх тістом на 2/3 і відправте в розігріту каструлю. Увімкніть режим Підтримання тепла" на 40 хвилин, закрийте кришку, а клапан залиште відкритим;

5) Потім увімкніть режим "Випічка" на 1 годину. Готові паски виставте з мультиварки і дайте їм охолонути;

6) Приготуйте глазур, збивши яєчний білок з цукровою пудрою до стійких піків;

7) Прикрасьте паски глазур'ю і декоративними елементами.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", якщо з якоїсь причини ви залишилися в Києві у великодні вихідні, можете вдосталь нагулятися по спорожнілому місті.