У світле свято Великодня господині намагаються здивувати кожен рік чимось цікавим і вишукують нові рецепти. Найулюбленішими є рецепт традиційного паски і сирної паски.
Ми пропонуємо вам цікавий сирний рецепт і незвичайну паску по-польськи, яка схожа на традиційну, але все ж має деякі відмінності в приготуванні.
Паска по-польськи прийшла до нас з Польщі. Особливістю цього кошика є використання вершків, які додають випічці особливу ніжність і легкість.
Інгредієнти:
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
- борошно – 1,5 кг;
- молоко – 1 стакан;
- вершки – 2 склянки;
- дріжджі свіжі – 50 гр;
- яйця – 10шт;
- цукор – 800 гр.
Процес приготування:
Змішати розігріте молоко, гарячі вершки і борошно. Ретельно розмішати, дати охолонути до 36 градусів. Дріжджі розвести в молоці і разом з двома яйцями додати в суміш. Ретельно все перемішати і прикрити тісто рушником. Залишити в теплому місці.
Після того, як тісто піднімається, додати жовтки, розтерті з половиною цукру і акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Додати решту борошна і залишити, дати тісту піднятися.
Ретельно вимісити тісто, розподілити по змазаним маслом формочках. Заповнити їх до половини. Випікати до готовності.
Сирна паска
Інгредієнти:
- яйця – 5 шт;
- сир – 1 кг;
- масло вершкове – 200 гр;
- цукор – 200 гр;
- сметана – 200 гр;
- лимонна цедра;
- цукати, ваніль, родзинки, мигдаль – по смаку.
Процес приготування:
Сир протріть через сито. Додати масло, яйця і сметану. Акуратно перемішуючи дерев'яною ложкою, поставити на невеликий вогонь.
Зняти з вогню, як тільки закипить. Поставити на лід або в таз з холодною водою. Не припиняти помішувати. Продовжувати поки суміш не охолоне. Додати допоміжні інгредієнти за смаком. Це можуть бути горіхи, сухофрукти, родзинки, ваніль, цукор і цукати.
Добре перемішану суміш викласти в приготовану форму і поставити в холодильник на 12 годин.
Як повідомляв раніше портал "Знай.иа", існую обов'язкові страви, які повинні стояти на святковому столі.