Антиоксиданти, що містяться в ягодах, відомі як антоціани (пігменти), істотно знижують ризик захворювань серця.
Про це заявили вчені з Університету Східної Англії, передає Соѕмо.
Ці антоціани покращують щільність артерій, знижуючи кров'яний тиск та зменшуючи запалення. На підтвердження цього служать 25 досліджень.
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Що цікаво, антоціани більш відчутно впливають на молодий організм, ніж на людей старшого віку. Крім того, дослідження показали зв'язок між низьким споживанням фруктів і серцево-судинними захворюваннями.
Зокрема, незбалансована і скупа на мікроелементи дієта є основною причиною летальних випадків через хвороби серця в усьому світі.
Зокрема, журналісти одного з телеканалів взяли один примірник і перевірили його в лабораторії. Результат був нормальний: 39,1 мг нітратів на 1 кг при допустимій нормі 90. Тобто кавун чистий і безпечний для споживання.
Позитивний вердикт надала завідувач радіологічного наукового відділу Державного інституту з лабораторної діагностики Зоя Малімон і щодо кавунів, придбаних у супермаркеті і на вуличному базарі.
"Відповідають всім нормам за нітратами і радіонуклідам, тому ці кавуни можна застосовувати в їжу без всяких застережень", - констатувала вона.
Нагадаємо, стало відомо, що більш як 330 кілограмів чорниці, брусниці та грибів з радіоактивним цезієм опинилися на продовольчих ринках і ярмарках Москви.
Як повідомляв Знай.ua, ягоди - це суцільна користь, вони допомагають організму худнути, насичуватися вітамінами і омолоджуватися.
Також Знай.ua писав, перші кавуни вже продають на ринках і в супермаркетах. І ціни вже не такі кусючі. Однак виникає питання: чи можна їсти смугасту ягоду в середині липня і при цьому не отруїтися.