Будь-який професійний бариста підтвердить вам: найсмачніша кава у світ готується тільки у турці. Історія цього рецепту дуже давня, походить ще від часів, коли ефіопські пастухи шукали варіанти кращого напою. Тепер же це прирівнюють до дієвого енергетика, який дозволить не куняти на робочому місці, коли і так дуже багато справ.

Різновидів приготування – безліч, але якщо вчитися варити каву, то треба починати з традиційного, повідомляє Clutch.

Спочатку ретельно виберіть якісні зерна та воду (краще у пляшках, або фільтровану). Купуйте турку невеликого розміру, аби вистачило максимум на одну-дві порції, так ви збережете тонкощі аромату.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Перемеліть зерна, засипте в турку, залийте водою. Додайте за смаком цукор. Поставте на вогонь і уважно слідкуйте за тим, коли почне підніматися пінка, але до повного кипіння краще не доводити. Потім вимкніть вогонь, зачекайте, доки піна опуститься, перемішайте.

Таку процедуру повторіть ще два рази, адже напій буде смачним, якщо тричі здійснити подібний "ритуал". Тільки тоді дайте каві трохи охолонути, тому що надто гарячою її краще не пити – температура перебиватиме всі нотки зерен. Важливо підібрати підходящі чашки, зі спеціальних наборів, який зберігає весь смак і не дає швидко вивітритися ароматним парам.

Не хвилюйтеся, якщо з першого разу не вийшло: майстерність деякі люди відточують місяцями, але воно того варте.

Дивіться: як варити каву у турці

Як повідомляв портал "Знай.ua", кухарі поділилися секретами італійських десертів.