Напевно, вже усім набридли класичні страви з грибами, в тому числі й супи. Але є рецепт картопляно-грибного супу, який зробить щоденні обіди більш яскравими.
Для цього знадобиться:
- 400 г картоплі
- 100 г селери
- 1 середній корінь петрушки
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 3 ст. л. вершкового масла
- 800 мл бульйону
- 350 г печериць
- 100 мл вершків
- чебрець, мускатний горіх, кмин
Усі овочі нарізаємо кубиками, а картоплю, зелень, цибулю та часник смажимо на олії. Після цього додаємо бульйон, спеції та варимо впродовж 20 хвилин.
Гриби необхідно трошки підсмажити (приблизно 2-3 хвилини). Невелику кількість печериць залишаємо для подачі, решту - відправляємо в каструлю.
Популярні новини зараз
Показати ще
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Після цього у суп кидаємо подрібнені овочі, вершки та варимо кілька хвилин. Готовий суп бажано подавати з обсмаженими грибами та листками кмину.
Портал "Знай.ua" публікував мапу грибів Київської області.