Із початком посту всі, хто його дотримуються, починають шукати варіанти ситних і дозволених у цей період страв. Без м'яса та великого вмісту жиру, а ще краще – аби було смачно. Таких насправді дуже багато, головне увімкнути фантазію.

Наприклад, приготувати нетрадиційний плов – із сухофруктами, повідомляє Clutch.

Вам знадобиться:

Рис - 500 г

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Курага - 150 г

Чорнослив - 150 г

Лук - 2 шт

Морква - 2 шт

Рослинна олія 80 мл

Куркума, сіль, барбарис - за смаком.

Рецепт приготування:

Промийте сухофрукти та рис під холодною проточною водою. Наріжте очищені цибулю та моркву, обсмажте їх до золотистої скоринки, посоліть та перемішайте.

Викладіть на дно каструлі курагу, чорнослив та рис, але не змішуйте, присипте зверху куркумою. Залийте плов окропом, поставте на вогонь до повного приготування.

Коли вся вода википить, накрийте кришкою і залиште настоюватися ще на 15- 20 хвилин, потім іще раз перемішайте.

Дивіться: пісний плов з баклажанами, правильний сніданок

Як повідомляв портал "Знай.ua", розкритий рецепт популярних фітнес-батончиків.