З приходом весняної пори на українських прилавках з'являються овочі, що містять багато нітратів. Незважаючи на це, люди можуть убезпечити себе від їх впливу, дотримуючись простих рекомендацій. Про це повідомляє "Обозреватель", посилаючись на заяву експерта з якості та безпеки харчових продуктів Олени Сидоренко.

За її словами, томати, як правило, менше збирають нітратів, а більше збирають зелені овочі. Зелений салат, петрушка, селера, редис навесні можуть втричі перевищувати норму вмісту нітратів. Але зелень добре вимочується, нітрати розчиняються у воді.

"Якщо ми вимочуємо, це знижує вміст нітратів від 10% до 30%. Якщо виварюємо – 80%", - сказала експерт.

Сидоренко розповіла, де в овочах міститься найбільше небезпечної хімії. Таким чином, якщо брати зелень, яку зараз рекомендують їсти багато, то більше нітратів в стеблах – чим ближче до кореня, більше накопичується. Якщо морква – в середині, буряк – ближче до кореня. У капусти – в качані та грубих прожилках, у листкових пластинках менше.

При цьому, зазначила експерт, якщо вживати овочі разом із жирною їжею, вони будуть краще засвоюватися, а нітрати при цьому будуть нейтралізуватися.

Популярні новини зараз

З 29 листопада Київстар закриває старі тарифи: чого чекати абонентам

Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат

Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Показати ще

Шкода нітратів у тому, що вони зменшують доступ кисню до організму. Можна отримати задишку, асфіксію. Вони взаємодіють з білковими речовинами в нашому організмі, утворюючи канцерогенні сполуки.

Раніше, головна перевага цих поз полягає в тому, що займатися сексом можна не тільки в спальні, але де завгодно.

Нагадаємо, молоко - корисний продукт, і, звичайно, справжнє джерело вітамінів. Проте, як часто ми замислюємося про шкоду для організму, яку можуть нанести різні комбінації з цим напоєм.

Крім того, їжа необхідна для людини щодня, проте існують продукти, які при частому вживання викликають залежність. Деякі, здавалося б, невинні і навіть корисні продукти можуть викликати звикання, від чого потім доводиться неабияк страждати.

Також, днями популярний дієтолог Пол Солтер, засновник програми Fit In Your Dress, заявив, що вегетаріанський фаст-фуд зовсім не краще м'яса, як вважають люди. Також, він підрахував, що в більшості випадків страви в вегетаріанських закусочних містять набагато більше калорій і натрію, ніж м'ясні страви.

Дивіться сюжет про продукти

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", розбито головний міф про зубні пасти.