Взимку досить холодно, а сонця майже немає. Мало того, що небагато хто любить таку погоду, так і ще й здоров'я дуже часто шкутильгає. І все це тому, що організму не вистачає потрібних вітамінів і мікроелементів. Тому ми вирішили написати для вас рецепти зимових салатів, які не тільки смачні, але і дуже корисні.

Салат "осінь"

Назва трохи не підходить для зимових салатів, але тим не менш, всі інгредієнти можна знайти і взимку.
Рецепт салату "осінь":
В першу чергу потрібно помити всі овочі, і дуже дрібно нарізати капусту. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, болгарський перець — соломкою, моркву натерти на крупній тертці. Все це потрібно скласти в глибоку тарілку, додати олії, спецій і перемішати. У банки це потрібно утрамбувати так, щоб пішов сік. Далі 15 хвилин стерилізації, і можна сміливо залишати закачування до зими.

Салат "калейдоскоп"

Ріжемо капусту як на закваску. Далі ставимо баклажани варитися на 10 хвилин, а після цього потрібно почистити і нарізати кубиками. Моркву натираємо на велику тертку, а перець нарізаємо соломкою. Після складаємо все в тарілку, додаємо спеції і залишаємо години на два. Далі все за звичайною схемою: стерилізуємо банки 20 хвилин, закатуємо, і ставимо їх догори дном на добу.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Показати ще

Аджика

Чистимо перець від плодоніжки і нутрощів, потім подрібнюємо блендером. Помідори відправляємо в м'ясорубку. Хрін і зелень так само подрібнюємо в блендері, а часник – в прес. Все це складаємо в миску і засипаємо цукром і сіллю. Перемішуємо і чекаємо приблизно годину, поки сіль і цукор повністю розчиняться. Знову перемішуємо і після цього консервуємо і ставимо в холодильник.

Овочевий салат з майонезом

Помідори, часник, перець чилі і петрушку – в м'ясорубку. Після, додаємо сюди овочеве асорті, спеції, сіль і цукор. Варимо те, що вийшло 40 хвилин. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Обваляйте в борошні й обсмажте. Додавайте її каструлю після 40 хвилин варіння суміші, і залиште ще на 40 хвилин. Після цього, розкладаємо все по банкам і ставимо в холодильник.